15 unieke kampeerplekken

Eerst was er bos, en in dat bos is 70 jaar geleden De Berenkuil aangelegd. Hierdoor is De Berenkuil absoluut geen rechttoe rechtaan camping.  Het resultaat is dat er heel wat kampeerplekken op De Berenkuil zijn die uniek gelegen zijn, door het merendeel van onze gasten onontdekt omdat de voorkeur 9 van de 10 uitgaat naar een kampeerplek op een veldje. 

Een overzicht van 15 unieke en bijzondere kampeerplekken op De Berenkuil, in willekeurige volgorde.

Bessenhoek 66

Kampeerplek 66 is een typische Bessenhoek-plek, gelegen tussen de jeneverbessen met behoorlijk wat rust en privacy. Toch zullen zelfs de kampeerders op de Bessenhoek soms niet weten dat deze kampeerplek bestaat. Nummer 66 ligt verstopt tussen de Bessenhoek en de Houtduif in, en lijkt door de locatie meer bij dat laatste gebied te horen. Een ideale kampeerplek voor gezinnen die op zoek zijn naar een eigen privéplek middenin de natuur maar voor de kinderen graag nog een speeltuin vlakbij hebben.

unieke plek bessenhoek 66

Tureluur 131

Er zijn tientallen kampeerplekken die dicht bij de speelvijver liggen, er zijn er echter maar weinig die direct naast de speelvijver liggen. Kampeerplek 131 op de Tureluur is er hier één van. Deze individuele kampeerplek die op een verhoging ligt is ideaal voor gezinnen die het prettig vinden om een plek voor zichzelf te hebben en waarvan de kinderen het leuk vinden om met zand en water te spelen. En wat te denken van de prachtige dagafsluiting om de hoek in de vorm van een ondergaande zon bij de speelvijver.

unieke plek tureluur 131

Bosrand 241

Misschien wel de meest bijzondere kampeerplek op De Berenkuil. Gelegen op een heuvel, enigszins verscholen tussen de dennen, ligt kampeerplek 241. Een soort kampeerplek die je eerder zou verwachten in het heuvelachtige Limburg. Een ideale plek voor kampeerders die graag op bijzondere plekken kamperen.

unieke plek bosrand 241

Houtduif 381

De Houtduif is een groot kampeergebied welke bestaat uit verschillende veldjes. Wat op de Houtduif opvalt is die ene kampeerplek die hoog op de heuvel ligt. Kampeerplek 381 is eigenlijk de enige plek op De Berenkuil die direct grenst aan een veldje, die zicht heeft op een speeltuintje maar ook de nodige privacy kan hebben. Een favoriete kampeerplek voor gezinnen met kleinere kinderen die wel een speeltuintje vlakbij willen maar niet direct op een veldje willen staan.

unieke plek houtduif 381

Middenstreek 257

De Middenstreek is het meest populaire kampeerveld op De Berenkuil, gewild omdat dit veld centraal op de camping ligt, alle kampeerplekken liggen dicht bij een toiletgebouw en kijken uit op een speeltuintje. Wat betreft het laatste punt is er één uitzondering. Middenstreek 257. Ten opzichte van de andere kampeerplekken ligt kampeerplek 257 een stuk naar achteren, hierdoor is het een erge diepe kampeerplek met aan de voorkant veel leefruimte. Een kampeerplek met veel privacy op een veld.

unieke plek middenstreek 257

Roege Stuk 163

Het voordeel van jeneverbessen is dat ze niet zo hoog worden als bomen, een kampeerplek tussen de jeneverbessen betekent dus niet direct dat het om een schaduwrijke plek gaat. Roege Stuk 163 is daar een goed voorbeeld van. Nummer 163 ligt net wat hoger en ligt niet alleen tegen de prachtige jeneverbessen aan maar heeft ook een erg open karakter en kijkt uit op een speeltuintje.

unieke plek roege stuk 163

Bosrand 243

Tegen de jeneverbessen aan ligt kampeerplek 243, niet alleen een rustig gelegen plek met een toiletgebouw vlakbij, het is ook een zeer grote kampeerplek. Een kampeerplek met veel bewegingsvrijheid. Het kleine grote broertje van 243 is Bosrand 240, die hier rechts van ligt.

unieke plek bosrand 243

Iberen 239

In een reeks van kampeerplekken op de "begane grond" valt kampeerplek 239 op de Iberen altijd op. Niet per se een grootse plek, wel een echte eigen knusse plek. Hemelsbreed gelegen tussen de andere bijzondere heuvelplekken 241 en 143.

unieke plek 239

Boshoek 115a

Verstopt in de Boshoek ligt kampeerplek 115a, niet alleen is dit een plek met heel veel privacy maar het is ook een kampeerplek die bijzonder groot is. Een perfecte kampeerplek voor de gezinnen die erg gesteld zijn op hun rust en eigen kampeerleven.

unieke plek boshoek 115a

Rûmte 476

De Rûmte is een groot kampeergebied welke tegen de speelvijver aan ligt. Tussen alle veldjes van de Rûmte ligt kampeerplek 476, als een soort van Gallisch dorp wat moedig stand houdt tegen de openheid om hem heen. Rûmte 476 is een individuele kampeerplek vlakbij toiletgebouw de Es en vlakbij de speelvijver. Een ideale kampeerplek voor gezinnen die wel de geneugten van een veldje dichtbij wil hebben maar tegelijkertijd ook de voorkeur heeft voor meer beschutting.

unieke plek rumte 476

Kampweide 3

Kampweide 3 valt als kampeerplek pas echt op wanneer er een kampeermiddel op staat. Deze diepe plek aan de entree van het veldje de Kampweide ligt verscholen tussen de bosschage. Het is een heerlijk grote kampeerplek met veel leefruimte en privacy. Als u op zoekt bent naar een zonnige kampeerplek dan kunt u het beste een plek op het veldje de Kampweide uitzoeken.

unieke plek kampweide 3

Tureluur 143

Als op een troon ligt kampeerplek 143 op de Tureluur. Deze zonnige plek is omringd door bosschage en biedt hierdoor veel privacy. De Tureluur is een rustig kampeergebied met veel individuele plekken, ideaal voor kampeerders die op zoek zijn naar rust. Tureluur 143 ligt vlakbij de speelvijver.

unieke plek tureluur 143

Iberen 221

Niet direct in het zicht grenzend aan de jeneverbessen ligt kampeerplek 221. Een heerlijke kampeerplek met veel eigen ruimte, een plek middenin de Drentse natuur. Deze plek ligt vlakbij een speeltuintje en toiletgebouw. De Iberen is een kampeergebied met vooral individuele kampeerplekken.

unieke plek iberen 221

Bosrand 242

Bosrand 242 ligt letterlijk op de top van de Bosrand, een bijzondere kampeerplek tussen de dennen en jeneverbessen, groots en met veel eigen leefruimte. Niet alleen een prachtige plek om te kamperen, maar ook een prachtige plek om langs te wandelen wanneer De Berenkuil gesloten is.

unieke plek bosrand 242

Roege Stuk 164

Ook op het Roege Stuk staan veel jeneverbessen, kampeerplek 164 staat er tegenaan. Het is niet alleen grote plek, maar het is tevens een beschutte plek met veel privacy. Een perfecte plek voor gezinnen die graag hun eigen kampeerplek middenin de Drentse natuur zoeken.

unieke plek roege stuk 164