Bluesfestival in Grolloo op 10 en 11 juni

De aftrap van het eerste Bluesfestival in Grolloo op 10 en 11 juni valt samen met de 70ste verjaardag van Harry Muskee, de enige echte blueszanger van Nederland. De blues-liefhebbers weten dat hij al jaren met zijn band Cuby and the Blizzards op de zaterdag voor Pinksteren in cafe-restaurant Hofsteenge optreedt. De 2000 festivalbezoekers passen niet in de zaal, dus wordt er achter Hofsteenge een festivaltent neergezet.

Veertig jaar geleden trad John Mayall samen met Harry Muskee in Grolloo op. Dit jaar komt hij weer. Meer informatie over het festival en vindt u op www.groetenuitgrolloo.nl

De volgende tekst staat op de homepage.

 

Kwaliteitsfestival

Groeten uit Grolloo wordt een kwaliteitsfestival met een intieme sfeer, op de plek waar het begon, waar bewoners zich zeer bewust zijn van de muziekgeschiedenis die in hun dorp werd geschreven. Het festival wil zich inhoudelijk onderscheiden door een sterke focus op blues en door blues beïnvloede muziek.

De Nederlandse expertise op het gebied van deze muziekstroming zal gaan samenwerken bij het programmeren van de Nederlandse en buitenlandse acts. Groeten uit Grolloo heeft de ambitie bluesmuzikanten van wereldniveau te combineren met aanstormend talent. Het festival is bedoeld voor een breed publiek, van twee of zelfs drie generaties echte liefhebbers, uit heel Nederland.

Vrijdag 10 juni omvat een avondprogramma in de festivaltent op het terrein achter Café Hofsteenge. Van 18.30 uur tot middernacht spelen vier gerenommeerde bands op dit hoofdpodium van het festival.

Zaterdag 11 juni kent een middag- en avondgedeelte. Het middagprogramma (14.00 tot 18.00 uur) voltrekt zich op of in diverse dorpslocaties en presenteert allerlei disciplines zoals muziek, literatuur.fotografie, film en beeldende kunst. Het avondprogramma is weer te vinden in de festivaltent. Vijf bands spelen dan van 17.00 uur tot middernacht op het ‘Main Stage’.

Gelet op de ligging van De Berenkuil, aan de rand van Grolloo, zult u als Berenkuilgast het festival ook mee kunnen beleven. Overdag bij de diverse activiteiten of ’s avonds bij de optredens in de tent.
Wilt u echt live bij de concerten zijn, wacht dan niet te lang met kaarten kopen, want de verkoop gaat snel.

Eindtijd muziek 24.00 uur

Hoewel de organisatie voor wat betreft de plaatsing van de geluidsboxen, de geluidsoverlast voor de bewoners van het dorp en de Berenkuilgasten zoveel mogelijk zal beperken, zal de muziek
– verwachten wij – wel op De Berenkuil te horen zijn. De organisatie heeft toegezegd dat de eindtijd van het festival – middernacht – gehandhaafd zal worden.

Overnachten (kamperen) op De Berenkuil

Omdat het Bluesfestival samen valt met Pinksteren is de minimale te reserveren verblijfsduur drie nachten. Vrijdag 10 juni tot maandagavond 20.00 uur. Mochten er vlak voor Pinksteren nog plekken vrij zijn, dan kunt u uiteraard voor een kortere periode komen. Wij adviseren begin juni te bellen of er nog mogelijkheden zijn voor één of twee nachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *