1. Kampeerplaatsen midden in de Drentse natuur
  2. Tussen jeneverbessen, bos en heide
  3. Veel ruimte en privacy
  4. Een échte kampeercamping

Boscamping in Nederland

Kamperen op een gevarieerd natuurterrein van 55 ha tussen de jeneverbessen, bossen en heidevelden? Beleef natuurlijk kampeerplezier op boscamping De Berenkuil. Jaren geleden bestond het terrein waar nu De Berenkuil ligt uit bossen en ongerept natuurgebied. Wat de natuur van onze boscamping in Drenthe zo bijzonder maakt zijn de vele jeneverbessen die er nog staan. Deze zeldzame soort conifeer is een langzame groeier, verspreidt zich moeizaam en is erg kwetsbaar. Daarom proberen wij onze groene camping zo weinig mogelijk te ontsieren. Uiteraard zijn de hoofdwegen verhard, maar er blijven genoeg natuurrijke zandpaadjes over. Achterop de camping vindt u het Bloemenveld; niet alleen één van onze kampeervelden, maar ook een echt natuurgebied waar u heerlijk doorheen kunt struinen. Doordat er niet té veel terreinverlichting is geniet u ‘s avonds optimaal van de sterrenhemel. De camping in het bos is volledig autovrij, zodat wandelaars, fietsers en kinderen alle ruimte hebben én zodat de natuur op haar mooist blijft. Beleef het ultieme kampeergevoel midden in de Drentse natuur en kampeer tussen de jeneverbessen met alle ruimte voor uzelf. Proef het échte buitenleven op onze boscamping in Nederland.

Bekijk direct het aanbod
 

✔️ Totaalprijs = totaalprijs (geen verborgen kosten)

Ontdek boscamping De Berenkuil

Boscamping in Drenthe

Een deel van de 5-sterren familiecamping was in het begin van de vorige eeuw nog bedekt met stuifzand, waardoor het terrein vandaag de dag heuvelachtig is. Mede hierdoor verblijft u op natuurlijk gelegen kampeerplaatsen, die beschikken over een watertappunt, waterafvoer en 10 ampère elektra. Wilt u het Berenkuilgevoel eens op een andere manier beleven? Verblijf dan in één van de accommodaties, die ook omgeven worden door een prachtige natuur. Naast een prachtige natuur biedt onze boscamping in Drenthe ook diverse faciliteiten die uw verblijf helemaal compleet maken. Ga op ontdekkingsreis langs de 25 speeltuintjes, beleef waterpret in het buitenzwembad, beklim de Berenburcht in de speelvijver, beleef speelplezier in binnenspeeltuin Tippedoki of leef u uit op het multifunctionele sportveld. Geniet daarna van een hapje en een drankje op het zonnige terras van Het Bommelhoes.

Bosrijke camping De Berenkuil

Links van De Berenkuil vindt u het vrij toegankelijke jeneverbesgebied. Diverse zandpaadjes leiden u naar dit gebied dat wordt bewoond door vier schapen. Over dieren gesproken, u hoeft niet veel geduld te hebben om eekhoorntjes te spotten of ‘s nachts een uil te horen. Met geluk komt u op rustige plekken oog in oog te staan met de familie ree die over De Berenkuil loopt. Onze bosrijke camping in Nederland is onderdeel van Nationaal Landschap Drentsche Aa en ligt aan de rand van Geopark de Hondsrug, waar u prachtige wandel- en fietstochten kunt maken. Komt u binnenkort ook langs om de prachtige natuur in Drenthe te ervaren en diverse dieren op en rondom de boscamping te spotten? Wij verwelkomen u graag!

 
Boek deze camping in het bos