Eten en drinken
Bommelhoes

Het Bommelhoes is “de huiskamer” van De Berenkuil. Er is een leestafel, een speelhoek en een groot terras met zicht op de speeltuin en het Bolkebeerveld. Indien u wat wilt drinken of eten kunt u dat zelf afhalen of bestellen bij het buffet. Consumptie is niet verplicht.
Er is een kleine kaart voor tussendoor met o.a. tosti’s en poffertjes of de grote kaart met voor elk wat wils.  Zoals pannenkoeken, pizza’s , maaltijdsalades, wokschotel en schnitzel. Voor de kinderen zijn er spannende maaltijdboxen met verrassing of een Berenpretpannenkoek ook met verrassing.

Afhaalbuffet

Het afhaalbuffet vindt u aan de buitenkant tussen de receptie en de wasserette. Naast de gebruikelijke snacks zijn er ook porties macaroni, spaghetti, bami en nasi verkrijgbaar. Verder hebben we pizza’s en rauwkostsalades.

Binnenspeeltuin

Binnen en buiten bij de binnenspeeltuin kunt u onder andere ijs, frisdrank, koffie en kleine versnaperingen bestellen vanaf de kleine menukaart. Deze horeca zal tijdens het hoogseizoen vanaf 09:30 uur tot en met plusminus 22:00 geopend zijn.

Receptie
Tegenover de slagboom zit de receptie. Tijdens de uw vakantie op De Berenkuil moet u in ieder geval twee keer de receptie binnenlopen, wanneer u zich aanmeldt en wanneer u zich afmeldt, wij doen dan de slagboom voor u open.

Verder kunt op de receptie met al uw vragen terecht over uw vakantie op De Berenkuil en hebben we daar de nodige informatie over wat er allemaal te doen is in de omgeving. Uiteraard kunt op de receptie de ansichtkaarten en andere souvenirs kopen en uiteindelijk bent op de receptie ook op de juiste plek om uw Berenkuil vakantie voor het volgende seizoen te reserveren. Dit kan natuurlijk ook online.

Wasserette
Rechts van de receptie zit de wasserette, deze is tijdens het seizoen elke dag geopend van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Deze wasserette beschikt over meerdere wasmachines en drogers, een centrifuge en strijkplank.

De muntjes voor de wasserette zijn verkrijgbaar op de receptie.

Grote speeltuin
Voorbij het Bommelhoes en Tippedoki ligt de grote speeltuin, deze speeltuin biedt genoeg speelplezier voor jong en oud.

Vanaf het terras voor het Bommelhoes heeft u uitstekend zicht op de grote speeltuin, maar ook in de speeltuin zelf is er genoeg zitgelengheid waarbij de ronde bank rondom de grote beuk de meest favoriete is.

Multifunctioneel sportveld
Met het Bolkebeerveld en het daar naastgelegen pannaveld is er op De Berenkuil ook tijdens uw vakantie genoeg ruimte voor sport en spel. Op ons multifunctionele sportveld kan je onder andere basketballen, volleyballen, tennissen, badmintonnen, korfballen en voetballen.
Binnenspeeltuin Tippedoki
Aan het begin van kampeerseizoen 2017 is binnenspeeltuin Tippedoki geopend. In deze binnenspeeltuin kunnen kinderen klimmen en klauteren tot wel 10 meter hoog.

De binnenspeeltuin is opgedeeld in twee gedeelten, het rechtergedeelte voor de allerkleinsten en het linkergedeelte voor de wat grotere kinderen.

In de binnenspeeltuin wanen de kinderen zich in een ware jungle die vol staat met bomen en boomhutten die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van spannende touwbruggen.

Al onze gasten krijgen gratis toegang tot de binnenspeeltuin. Toegangsbandjes zijn verkrijgbaar op de receptie.

Berenhol (recreatieruimte)
Het Berenhol is een grote recreatieruimte waar iedere ochtend het knutselen is, zit het weer eens tegen dan is het Berenhol een prima uitvalsbasis. Het Berenhol staat achter de binnenspeeltuin.
Openluchttheater
Het openluchttheater speelt een belangrijke rol binnen het recreatieprogramma op De Berenkuil. Elke avond is hier om zeven uur Berenpret.
Een half uur meeleeftheater verzorgd door ons recreatieteam wat bol staat van zingen, lachen en gek doen.

Naast Berenpret wordt het openluchttheater ook regelmatig gebruikt voor andere activiteiten zoals de speurtocht, bonte avond of kinderkermis.

Kampwinkel Super de Beer
In onze kampwinkel Super de Beer kunt bijna alles krijgen wat u op uw vakantie nodig hebt. Voor vers brood (van de bakker en uit onze eigen broodoven), zuivel, fruit, gesneden groente en vers vlees bent u bij de Super de Beer aan het goede adres.

Tijdens het hoogseizoen is onze kampwinkel zeven dagen per week geopend.

Toiletgebouwen
Verspreid over De Berenkuil staan vier luxe toiletgebouwen. Al deze gebouwen hebben vloerverwarming en een sfeervolle kinderhoek met babybadjes, kindersanitair en verhoogde kinderdouches.

Al onze toiletgebouwen beschikken over gezinsdouches en aangepast sanitair voor minder validen.

Zwemmen
Waterpret is er in overvloed. Bij de grote speeltuin zit ons openlucht zwembad, peuterbad en ligweide. Op het achterste gedeelte van de camping ligt onze speelvijver, bij de speelvijver staan heel veel speeltoestellen waar de meest in het oog springende de Berenburcht. Deze grote klimtoren kan beklommen worden via de watertrap of klimnetten en vanaf boven kan er naar beneden gegleden worden door de suisbaan.

Buiten de Berenburcht over de rivierbedding de speelvijver in, dit staat garant voor eindeloos speelplezier.

Natuur van De Berenkuil
Er was eerst bos en ongerept natuurgebied en daar heeft men in 1952 een camping ingevoegd, De Berenkuil dus.

Wat de natuur van De Berenkuil bijzonder maakt is dat er nog veel jeneverbessen staan, deze zeldzame soort conifeer is een langzame groeier en verspreidt zich moeizaam. Daarnaast is de jeneverbes erg kwetsbaar.

Achter op de camping is het Bloemenveld, dit is niet alleen een kampeerveld maar ook een echt natuurgebied waar u heerlijk doorheen kunt struinen.

Vrij toegankelijk maar niet direct op de camping is het jeneverbesgebied wat links van De Berenkuil ligt. Dit gebied is te bereiken door via het zandpad tussen de grote en kleine parkeerplaats naar de aansluitende verharde weg te lopen of fietsen. Dan rechts en honderd meter rechtdoor ziet u een zandpad naar links. Dit pad leidt u naar het jeneverbesgebid en haar harige bewoners, vier schapen.

Over dieren gesproken, u hoeft niet heel veel geduld te hebben om eekhoorntjes te spotten of ’s nachts een uil te horen. Als u mazzel heeft komt u op rustige plekken oog in oog te staan met de familie ree die over De Berenkuil rondloopt.