Camping de Berenkuil
Kamperen met hond Drenthe

Kamperen met uw hond

 • Huisdiervriendelijke camping
 • Max. 2 honden per kampeerplek
 • Omgeving geschikt voor honden

Gezellig kamperen met uw hond in Drenthe

Wilt u een avontuurlijke kampeervakantie beleven op een prachtige boscamping, maar wilt u dit niet ervaren zonder uw trouwe viervoeter? Geen probleem, want op onze 5-sterren ANWB top camping mag uw huisdier gewoon mee! Dus pak uw kampeerspullen bij elkaar en kom heerlijk kamperen. Bij De Berenkuil kampeert u op een gevarieerd natuurterrein van 55 hectare met jeneverbessen, bossen en heide op ruime kampeerplaatsen; wel zo fijn voor u én uw huisdier. Onze camping is autovrij, wat betekent dat wandelaars en fietsers vrijbaan hebben. Zo kunt u gerust en veilig met uw trouwe viervoeter, mits aangelijnd, over de camping lopen. Om het u gemakkelijk te maken zijn hondenschepjes verkrijgbaar bij de receptie.

Een indruk van uw vakantie met uw hond! 🐾

De ideale vakantiebestemming

De Berenkuil is een ideale plek voor een vakantie in drenthe met een hond. Niet alleen de parkvoorzieningen zorgen voor vermaak; de provincie Drenthe leent zich uitstekend voor lange wandel- of fietstochten met uw huisdier. Vanaf onze camping staat u zo in de prachtige natuurgebieden Nationaal Landschap Drentsche Aa en Geopark De Hondsrug. Wandel samen met uw viervoeter over eindeloze bos- en zandpaadjes door de prachtige natuur rijk aan hunebedden, heide en vennetjes. Natuurlijk zijn er ook losloopgebieden te vinden, waar uw huisdier lekker kan rennen, spelen en op sommige plaatsen zelfs zwemmen. Na een lange wandel- of fietstocht is niets fijner dan ontspannen op de camping met uw hond. 

Onze tips voor uitjes met hond in Drenthe

 
  Het Rijk der Kabouters

  In Eext ontmoet u ruim tweehonderd kabouters tijdens een wandeling in het Kabouterbos, geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Hier komt u trollen tegen en kunt u kaboutergolf spelen. Uiteraard zijn honden hier welkom!

  GeoTour Kop van Drenthe

  Verken de Kop van Drenthe tijdens de GeoTour en ontdek samen met uw hond de legende van Berend Botje, ontrafel het mysterie rondom het meisje van Yde en verdiep u in de rijke geschiedenis van Assen.

  Het Asserbos

  Aan de rand van het centrum van Assen bevindt zich het Asserbos, een prachtig stukje natuur midden in de stad waar u kunt wandelen en samen met de hond en de kinderen kunt spelen.

Onze huisdiervriendelijke accommodaties

Een onvergetelijke campingervaring

Wanneer u op zoek bent naar een camping in Nederland met uw hond, hoeft u niet verder te zoeken. De Berenkuil is een camping waar honden zijn toegestaan, zelfs op een kampeerplaats met privé sanitair. De natuurrijke kampeerplekken beschikken over een watertappunt, waterafvoer en 10 ampère elektra. Kiest u liever voor een plek met veel privacy tussen de jeneverbessen of gaat u toch voor een plek op een veldje met speeltuintje? Alles is mogelijk! Gaan de kinderen ook mee op vakantie? Gegarandeerd dat zij urenlang speelplezier beleven in binnenspeeltuin Tippedoki, de grote buitenspeeltuin, het openluchtzwembad, de speelvijver met Berenburcht of met het recreatieteam. U geniet ondertussen op het grote terras bij Het Bommelhoes van een hapje en een drankje.

Ons huisdiervriendelijke park ⤵

 • Maximaal 2 honden per kampeerplaats
 • Huisdiervriendelijke accommodaties aanwezig
 • Honden mogen buiten het terrein uitgelaten worden
 • Honden moeten aangelijnd zijn op het park
 • In een hondvriendelijke omgeving
 
 
 

Wat eerdere gasten ons vroegen ⤵

🦮 Mag mijn huisdier los lopen op de camping?

Het is niet toegestaan dat uw viervoeter los lopen over de camping. In de omgeving van onze camping zijn er wel losloopgebieden, waar uw harige vriendje heerlijk kan rennen, spelen en op sommige plaatsen zwemmen. 

🦴 Zijn er hondenspullen verkrijgbaar op jullie camping?

Uiteraard! Om het u gemakkelijk te maken zijn de camping hondenschepjes en poepzakjes verkrijgbaar bij de receptie. Andere spullen, zoals hondenvoer, zijn verkrijgbaar bij de campingwinkel.

🐾 Zijn honden toegestaan op de kampeerplekken?

Jazeker! Met uitzondering van de veldjes Kwikstaart, Bosrand, Middenstreek en 't Tippie zijn honden overal toegestaan op de camping!