1. Kamperen in de Drentse natuur
  2. Natuurterrein met jeneverbessen, bos en heide
  3. Autovrij kampeerterrein

Natuurcamping in Drenthe

Wilt u graag kamperen midden in de natuur? Dan bent u vast op zoek naar een fijne natuurcamping in Nederland. U hoeft niet verder te zoeken! De Berenkuil is een natuurcamping in Drenthe gelegen in Grolloo. Op ons 55 hectare grootte heuvelachtige kampeerterrein kampeert u tussen de jeneverbessen, heide en in het bos. Geniet van frisgroene blaadjes in de lente, de zonnestralen die tussen de bomen doorschijnen in de zomer en de rood-oranje gekleurde bladeren in de herfst. Ieder seizoen is het genieten op onze natuurcamping in Drenthe. Kom kamperen met uw eigen tent, caravan of camper en kies uw favoriete plekje uit. Heeft u behoefte aan nog iets meer luxe en comfort? Maak dan een keuze uit onze vakantiehuisjes in Drenthe die uitstekend opgaan in de natuurrijke omgeving. 

 
Ontdek onze kampeerplaatsen

Impressie van de natuur op onze camping

Kampeerplaatsen op onze natuurcamping

Op 5-sterren camping De Berenkuil zijn verschillende kampeerplekken. Of u nu een zonnige of schaduwrijke plek zoekt, een plekje op een veld met speeltuintje of een plekje met veel privacy tussen de jeneverbessen. De Berenkuil biedt voor ieder wat wils. Uw kampeerplaats op ons natuurrijke kampeerterrein beschikt over een eigen waterafvoer, watertappunt en een 10 ampère stroomvoorziening. Bij De Berenkuil respecteren wij de natuur; er zijn vele zandpaadjes, partytenten en tuinkabouters zijn hier niet te vinden en er is geen overvloed aan verlichting zodat de heldere sterrenhemel ‘s avonds te bewonderen is. Ook is ons kampeerterrein autovrij, goed voor de natuur en voor onbezorgd speelplezier voor de kids. 

Kamperen op De Berenkuil

 
  1. Zicht op een speeltuintje of helemaal privé
  2. Tussen jeneverbessen, bos en heide
  3. Zonnig of schaduwrijk
  4. Volledig autovrij
  5. Watertappunt en waterafvoer
  6. 10 ampère stroom
  7. Toiletgebouwen altijd vlakbij
 
Bekijk de kampeerplaatsen op de platttegrond
 

Faciliteiten van onze natuurcamping in Drenthe

Gedurende uw verblijf op onze natuurcamping in Drenthe staan de uitstekende parkfaciliteiten tot uw beschikking. Dat onze camping een echte kindercamping is blijkt uit de vele kindvriendelijke faciliteiten. Kinderen beleven uren speelplezier in de waterspeeltuin, in de binnen- en buitenspeeltuinen, op het multifunctionele sportveld en natuurlijk bij het beregezellige animatieteam met het welbekende Berenpret programma! Zeker weten dat de kinderen na deze kampeervakantie in Drenthe vol met avontuurlijke verhalen thuiskomen. Op onze natuurcamping in Drenthe met zwembad kunt u de dag fris beginnen door een aantal baantjes te trekken in het openluchtzwembad. In de kampwinkel kunt u terecht voor kleine boodschappen en verse broodjes om mee te ontbijten buiten voor uw tent of caravan. 

Wat te doen in de omgeving?

Niet alleen op onze camping is de natuur prachtig, ook in de omgeving van Grolloo kunt u genieten van het natuurschoon. Trek eropuit en maak een fietstocht of wandeling door het Drentse landschap. Tip: maak samen met de kinderen een wandeling bij het Boomkroonpad, dat is pas echt een wandeling door de natuur. U wandelt namelijk tussen de boomtoppen door. Op zoek naar spanning en plezier? Breng een bezoekje aan attractiepark Drouwenerzand of attractiepark Duinen Zathe. En als u het Hunebedcentrum in Borger of Kamp Westerbork in Hooghalen bezoekt, duikt u in de historie van deze veelzijdige provincie. Wanneer verblijft u op onze natuurcamping in Drenthe?

 
Boek deze natuurcamping in Drenthe
 

Faciliteiten

Op ANWB Topcamping De Berenkuil zijn alle ingrediënten aanwezig voor een zorgeloze vakantie, voor de kinderen én voor de papa's en mama's.
Omgeving
Omgeving

Omgeving

Een dagje naar een pretpark, de dierentuin, een museum of winkelen. De provincie Drenthe is van alle markten thuis en biedt voor ieder wat wils!