Camping de Berenkuil

De geschiedenis van De Berenkuil

Al in de jaren 30 van de vorige eeuw kwam de naam De Berenkuil voor op de plek waar nu de camping is. Maar dan niet gekoppeld aan een camping maar aan de villa die op plek stond waat nu het openluchttheater is. De bewoonster had haar luxe optrekje de naam De Berenkuil gegeven omdat haar man teddyberen verzamelde. 

Toen een paar noordelijke gemeenten begin jaren vijftig plannen maakten voor een camping op diezelfde kavel was naam van de camping snel gekozen, De Berenkuil.

Met de steeds groter groeiende populariteit voor het kamperen ging het De Berenkuil in het eerste decennia voor de wind. In de loop van de jaren zestig vlakte de stijgende lijn steeds meer af en zette uiteindelijk een zorgwekkende daling in.

Na het uitvoeren van verschillende reddingsplannen werd De Berenkuil in 1976, na 3 jaar pachten, overgenomen door de familie Zingstra. De familie Zingstra was toen ook al eigenaar van camping Witterzomer bij Assen, deze hadden zij in 1952 zelf opgericht. 

Met heel wat Witterzomer-ervaring op zak werden er direct allerlei investeringen gedaan om De Berenkuil weer helemaal bij de tijd te krijgen. 

Inmiddel staat de derde generatie aan het roer. Benieuwd naar het precieze ontstaan van De Berenkuil en hoe de camping is geworden tot wat het nu is? Bekijk de Berenkuil geschiedenis