Berenkuil nieuwsbrief 14 mei

 

Berenpret vanaf 29 mei tot en met 10 juni

Sommige kinderen hebben tussen Hemelvaart en Pinksteren een week vrij en daarmee een extra lange vakantie. We hebben al best veel boekingen voor die gehele periode en we hebben daarom besloten dat in de week tussen Hemelvaart en Pinksteren ook een recreatieprogramma is. Dit betekent dat er vanaf 29 mei tot en met 10 juni elke dag een recreatieprogramma is. 

Extra voordelig vanaf 29 mei tot en met 10 juni kamperen kan met het 
Hempi arrangement!

 

Zwerfkeien uit de ijstijd maken plaats voor replica’s bij het zwembad

Voor de aanleg van de waterspeeltuin bij het zwembad moest een groot gat gegraven worden voor het plaatsen van een kelder waar alle pompen en techniek voor de waterspeeltuin in komt. Wat een verrassing dat daar twee zwerfkeien van hunebedgrootte tevoorschijn kwamen.
Ook bijzonder omdat de waterspeeltuin het thema Drenthe heeft. Een kronkelend beekje verwijst naar het nationaal Park Drentsche Aa, waar De Berenkuil onderdeel van is. De zwerfkeien naar de hunebedden en de gele ondergrond naar de Drentsche zandgronden. Zandgrond die zo’n eeuw geleden er voor gezorgd heeft dat het Berenkuilterrein prachtig heuvelachtig is. Om het stuiven tegen te gaan, werden er begin twintigste eeuw grove dennen gepoot. Deze grove dennen zijn gelukkig nog steeds een beeldbepalend onderdeel van ons terrein.

Beide zwerfkeien hebben een mooi plekje gekregen op parkeerplaats bij de poort.

 

Gek op dino's?

Hoewel de Dino’s al eeuwen zijn uitgestorven, spreken ze nog steeds tot de verbeelding. Elk jaar hebben we een nieuw assortiment Dino knuffels in onze kampwinkel Super de Beer. 
Voor kinderen die levensgrote Dino’s willen zien is er het Dinopark in Wedde. Naast de levensgrote Dino’s, kun je o.a. dinobotten en eieren opgraven, op dinojacht met een lasergun, roeien op de vijver en een survivalrun doen. Verder is er ook nog een Miniatuurpark, met gebouwen uit de drie noordelijke provincies, verschillende typen boerderijen, boten en een bomenpark..

 

Emaille Berenkuil mok te koop

Een leuk herinnering aan je verblijf in 2019 op De Berenkuil, een typisch duurzaam kampeerartikel die wel tegen een stootje kan. Deze emaille mokken zijn in onze horeca, op de receptie en in Super de Beer te koop. Het leuke van deze mok is dat deze ook echt bruikbaar is op De Berenkuil. Je kan deze mok in onze horeca laten vullen met een warme drank als koffie, thee, espresso etc. en je krijgt elke keer 25 cent korting. Deze korting geldt tot 2020. De mok kost 7,95 euro. 

 
 

Een tweede huis op De Berenkuil

De Berenkuil alle jaargetijden meemaken, dat kan optimaal door een jaarplaats te huren. Op dit moment zijn er nog twee plekken beschikbaar waar een eigen stacaravan geplaatst kan worden.
Meer informatie