Berenkuil nieuwsbrief 22 september 2019

Laatste ronde: ANWB camping van het jaar 2020.

Voor de ANWB verkiezing van het jaar 2019 zijn we een heel eind gekomen, we waren genomineerd en dat betekent dat we tot de 10 beste campings van Nederland behoorden en dat allemaal dankzij de stemmen van onze gasten. Het zou natuurlijk prachtig zijn als wij voor seizoen 2020 worden uitgeroepen tot fijnste gezinscamping van Nederland, maar daar hebben we wel jullie hulp bij nodig! 

Help ons ANWB camping van het jaar te worden in de categorie 'Fijnste Gezinscamping'. 23 september is de laatste stemdag. 

 

WiFi over de hele camping.

Wij beginnen binnenkort met de aanleg van glasvezel kabels naar onze vier toiletgebouwen. Hiermee creëren we 4 hoofdaansluitingen, deze hoofdaansluitingen gaan bijna 20 WiFi masten voeden die verspreid over de camping komen te staan. Met het blad nog aan de bomen zijn we nu in de gelegenheid om het signaal van alle masten goed te testen zodat bij aanvang van seizoen 2020 een goed werkend WiFi netwerk kunnen aanbieden. 
We zullen 2 internetsnelheden aanbieden. Een basissnelheid die geschikt is voor gewoon surfen, mailen en whatsappen. De basissnelheid is gratis, iedereen die op De Berenkuil is kan zonder aparte inlog met deze WiFi verbinden. Voor gasten die meer capaciteit nodig hebben voor bijvoorbeeld het gebruik van Netflix, Youtube of interactieve televisie zal een betaalde WiFi aangeboden worden. 

 

Berenkuil gesloten, Tippedoki open.

Over exact een week sluit De Berenkuil haar deuren, dat wil zeggen; vanaf 29 september is het niet meer mogelijk om bij ons te overnachten. Voor ons het begin van een periode van onderhoud, herstellen, bouwen en renoveren. De Berenkuil zal overigens verre van uitgestorven zijn, niet alleen is er altijd iemand van de receptie aanwezig om mensen op weg te helpen bij het uitzoeken van een kampeerplek voor 2020, ook is onze binnenspeeltuin Tippedoki meerdere dagen per week geopend. 
De standaard openingsdagen zijn de woensdag (vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur) en de zaterdag en zondag (vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur). In de vakanties is Tippedoki alle dagen geopend tenzij anders aangegeven. Meer informatie over Tippedoki

 

Herstelwerkzaamheden kampeerplekken. 

We zijn begin september begonnen met groot onderhoud van diverse kampeerplekken. Door de jaren heen is bij een aantal kampeerplekken de kampeerruimte afgenomen door bijvoorbeeld begroeiing of spoorvorming. Door de toplaag van deze kampeerplekken te frezen en met de shovel te egaliseren ontstaat er een kampeerplek die weer jaren vooruit kan. Het enige wat dan nog rest is het teruggroeien van het gras, maar met de nazomerse temperaturen zal het merendeel van deze aangepakte plekken voor de winter alweer helemaal groen zijn. Op de foto middenstreek 262 na frezen, afvlakken en inzaaien. 
 

Vogelhuisjes in strijd tegen eikenprocessierups. 

Er staan duizenden bomen op De Berenkuil waaronder veel eiken. Sinds 2018 hebben ook wij last van de eikenprocessierups, tot half juli hebben wij onze handen vol aan het weghalen van de tientallen nesten die opduiken. Richting 2020 gaan we deze vervelende rups bij de bron aanpakken door natuurlijke vijanden als de koolmees en pimpelmees genoeg woonruimte te bieden. Samen met onze gasten hebben we 60 vogelhuisjes beschilderd, deze krijgen allemaal een plekje aan een eikenboom op de camping. Een groot gedeelte hangt al, ze zijn niet alleen heel erg praktisch, maar ook nog eens heel erg fleurig! 
 

Seizoenplaatsen 2020.

Op dit moment is er meer vraag naar seizoenplaatsen dan dat we beschikbare plekken hebben. Er is nu een tijdelijke stop op nieuwe seizoenplaatsen en we werken met een wachtlijst. Zodra wij een goed beeld hebben van seizoeners die hun plek voor 2020 niet willen verlengen, dan pas gaan we kijken in hoeverre er nog nieuwe seizoenplaatsen voor seizoen 2020 bij kunnen.