Berenkuil nieuwsbrief 8 april

Nieuw in de verhuur. 

Voor iedereen die gesteld is op privacy en toch de voorzieningen graag onder handbereik wil hebben, zijn onze twee houten stacaravans een goede keuze. Alles is in de caravan aanwezig. Er is veel ruimte om de deur, een groot zonnig terras en de voorzieningen zijn dicht in de buurt.
De stacaravan die op de Mees staat grenst aan het veldje met de Bommellodges, tegenover het zwembad. De stacaravan op de Wielewaal staat naast het grote veld met de Woody’s plus, Blokhutten en Podges.
De caravans zijn geschikt voor vier personen. De caravan op de Wielewaal heeft een grote (ouder)slaapkamer met een breed bed (2 x 90 cm) en een kinderkamer met een stapelbed. De caravan op de Mees heeft een kleinere tweepersoons kamer (bed 130 cm) en een kinderkamer met twee eenpersoonsbedden. Meer informatie volgt deze week op onze website..

 

Paastradities

In heel Nederland worden paaseieren gezocht, maar er zijn maar weinig plekken waar je kunt Neutieschieten. Zoek je op Google dan komt als eerste de website van volksvermakengrolloo tevoorschijn. Al zeker 40 jaar wordt er op eerste Paasdag in Grolloo Neutie geschoten, met 20 walnoten, een schietstreep op de grond en een ijzeren kogel. 

Het spel start bij het Markehuis of De Berenkuil (Bommelhoes), en gaat vervolgens verder naar CR Gerrie en de afsluiter is bij CR Hofsteenge. Iedereen kan meedoen, de kleinsten hebben altijd prijs!

Kom tussen 13.00 en 15.00 uur kijken in het Bommelhoes of nog leuker, doe gezellig mee! Oh ja en voor walnoten wordt gezorgd!

 

 

Met Pasen nieuwe menukaart


Er heeft een kleine interne verhuizing plaats gevonden van met name keukenapparatuur. Was in eerste instantie de gedachte dat er in de keuken van Tippedoki ook eten bereid kon worden, dat bleek door de grote drukte (zeker na de komst van de softijsmachine) geen gelukkige combinatie.
Alle koelwerkbanken, Turbochef en de oven zijn daarom verhuisd naar de keuken van het Bommelhoes. Er wordt nu op één plek eten bereid. 

Met Pasen starten we met een menukaart. Er komt een aparte lunchkaart met naast slordig belegde broodjes en diverse tosti’s van boerenlandbrood, luxe burgers, soep en uitsmijters. Voor de lekkere tussen-door-trek zijn er o.a. groentedip, plukbrood met smeersels en nachos.

Op de avondkaart staan o.a. spareribs, maaltijdsalades, groentequiche, sate, schnitzel, wrap, burgers en pizza’s. Voor de kinderen zijn er de kidsboxen met patat en snack of poffertjes en natuurlijk de Berenpretpannenkoek. Allemaal met beker drinken en verrassing. Kom gezellig en lekker bij ons eten. 
 

De eerste Berenpretten met Anna en Huub


Eindelijk is het zover, de eerste Berenpret van 2019. Door de late Pasen heeft het eventjes geduurd, maar vrijdag de 19e bijten Anna en Huub de spits af. Samen met Lotte, Bart, Mirte, Barbara, Valerie, Marit, Robin en Aron komen zij zit seizoen gewoon weer terug. Maar er zijn ook drie nieuwe gezichten Jannes, Sofie en Floor.
In maart zijn ze een weekendje in een Regenbooglodge geweest om alvast na te denken over leuke en spannende activiteiten voor het nieuwe seizoen. Zeker weten dat er ook een paar nieuwe Berenpretliedjes uitgerold zijn. 
 
 

Start bouw waterspeeltuin.

Deze week wordt er dan eindelijk begonnen met de bouw van onze nieuwe waterspeeltuin. In de volgende nieuwsbrief een update over de bouwontwikkelingen. Benieuwd naar wat het uiteindelijk gaat worden?