Voor het eerst kamperen?

Dit moet je niet vergeten mee te nemen!

Je inpaklijst voor de kampeervakantie is waarschijnlijk al erg lang, maar vergeet vooral onderstaande dingen niet mee te nemen! Better safe than sorry!

Top 10 kampeerartikelen die je niet moet vergeten

 1. Ducttape 🔧 : ducttape is olie en waterbestendig en daarom bij uitstek geschikt voor het doen van noodreparaties. Een kapotte tentstok of gat in een luchtbed is zo gefixed met deze oersterke tape. Sterk genoeg om in ieder geval de kampeervakantie te doorstaan. Een rol duct tape mee voorkomt een stressvolle zoektocht naar een vervangende tentstok. 

  Bij een gat in het tentdoek zou je aan beide kanten van het doek een stukje ducttape kunnen plakken. Maar doe dit pas als het echt niet anders kan. Het doek zal er niet mooier op worden als je de ducttape er weer vanaf haalt. Probeer een gat in tentdoek altijd te repareren met een daarvoor bedoeld reparatiesetje. 
   
 2. Verrekijker 🔭 : Als je op een camping zit in een natuurlijke omgeving is er vaak veel flora en fauna om je heen die het bekijken waard is. Met een verrekijker bij de hand weet je zeker dat je ook de meer schuwe dieren kan bekijken zonder dat je ze stoort. Op de Berenkuil kan je dieren zien als reeën, eekhoorntjes, spechten en uilen. 
   
 3. Toiletpapier 🧻 : Tegenwoordig hebben de meeste campings wel toiletpapier bij de wc's in de toiletgebouwen hangen. De tijd dat je met een wc-rol onder de arm over een camping moet flaneren is echt wel voorbij, in Nederland althans. Als je met kleine kinderen op kampeervakantie gaat is toiletpapier bij de hand altijd een must, een nachtelijke gang naar het toiletgebouw kan bij hoge nood een te lange zijn. Maar ook tijdens een wandeling of fietstocht in de middle of nowhere kan toiletpapier in de rugzak een welkom redmiddel zijn. Ruim het daarna wel even netjes op, het is daarom geen overbodige luxe om een pedaalemmerzakje mee te nemen voor allerlei 'troepjes'.
   
 4. Zaklamp 🔦 : Op een natuurcamping als de Berenkuil proberen we een goede balans te vinden tussen functioneel licht en de donkerte van de nacht. Teveel licht kan de natuur in de nacht ernstig verstoren, te weinig licht gaat ten koste van de veiligheid van onze gasten. Neem altijd voldoende zaklampen mee op kampeervakantie, vantevoren is vaak lastig in te schatten in welke donkere situaties je belandt. Dan kan je maar beter genoeg licht meenemen. 

  Wil je professionaliseren in de camping-verlichting? Neem dan ook een hoofdzaklamp mee. En vergeet dan ook geen extra batterijen mee te nemen.
   
 5. Extra sokken 🧦 : Niets is vervelender dan koude voeten, krijg die maar weer eens goed warm zonder de comfortable verwarming die je thuis gewend bent. Neem tijdens een kampeervakantie altijd meer sokken mee dan de dagen dat je op pad bent. Zo hoef je niet in allerijl richting de wasserette omdat door de dag heen blijkt dat er meerdere paren sokken nodig zijn. 
   
 6. Pincet 🪵 : Als je op een bosrijke camping bent dan is de kans groot dat er vroeg of laat ergens een splinter inschiet. Helemaal niet erg en een logisch gevolg dan klimmen en klauteren in en op boomstammen. Met een pincet bij de hand zijn deze splinters zo weer verwijderd. En bij gebrek aan een tekentang is een pincet een alternatief voor het weghalen van die vervelende beestjes. 
   
 7. Goede zitstoelen 🪑 : Je zou er voor kunnen kiezen om alleen een opvouwbare picknicktafel mee te nemen, omwille van de ruimtebesparing. 's Avonds relaxed een boek lezen op zo'n hard-plastic ding is echter geen pretje. Zorg er dus voor dat je meerdere fijne zitstoelen meeneemt. Ook al gaat dit drastisch ten koste van de bagageruimte, het is echt de moeite waard. Een kampeervakantie is ook gewoon ontspannen en daarvoor heb je een comfortabele stoel nodig. 
   
 8. Touw 🪢 : Een groot klos touw, dik en wat dunner. Dat komt je altijd wel van pas tijdens een kampeervakantie. Ter vervanging van een kapotte scheerlijn, om een kapotte stoel een tweede leven te geve, voor het ophangen van een hangmat, voor het maken van een hut of om mee te knutselen. Touw is zo ontzettend multifunctioneel dat het altijd een gemis is als dit niet meegenomen wordt bij het kamperen. 
   
 9. Vuilniszakken 🗑️ : Dit is wellicht niet het meest gezellige gedeelte van een vakantie, maar als je buiten bent is het essentieel dat je afval niet laat slingeren. Voor je het weet hebben de muizen en ander ongedierte de weg naar je voortent gevonden.

  En niet alleen zijn vuilniszakken handig voor het verzamelen van afval, ook zijn ze ideaal voor vervoeren van kleding van en naar de wasserette. En als je een gat maakt voor je hoofd en armen is zo'n vuilniszak ook prima te gebruiken als regenjas.
   
 10. Goede wandelschoenen 🥾 : Als je gaat kamperen ga je back to basic. Vooral de benenwagen en de fiets is het meest gebruikte vervoersmiddel. Het is dus erg belangrijk om naast de slippers en crocs ook schoenen mee te nemen waar je goed en lang op kan lopen. Het zou jammer zijn als je een speurtoch, wandeling over de heide of door een dierentuin met blaren moet bekopen.

  Kamperen is wandelen, als je nou wil of niet, neem daar dan ook de juiste schoenen voor mee!