Home › Omgeving

Wat is er in de omgeving te doen?

Drenthe is een bruisende provincie met tal van leuke dorpjes, steden, attractieparken, bezienswaardigheden, musea en zwembaden. De stad Groningen is vanuit Grolloo, met 30 minuten rijden, binnen handbereik. Vanwege de gunstige ligging van De Berenkuil heeft u in de omgeving alle ingrediënten voor een fantastisch dagje uit.

Wildlands

Dierenpark Wildlands bestaat uit zes ‘themawerelden’, waarvan drie klimaatwerelden. Vanuit het Kompasplein reis je naar drie klimaatzones Jungola, Serenga en Nortica. Via Serenga is Animazia, te bereiken, een ‘kinderwereld’ dat uit een grote overdekte speeltuin bestaat met o.a. een Mayatempel, Piratenschip en doolhof en diverse dierverblijven.

Naast de indeling naar klimaatzone en thema onderscheidt Wildlands zich door het aanbieden van diverse shows, attracties en het vrijwel ontbreken van visuele barrières tussen dier en gast. Drie diersoorten staan afgebeeld in het parklogo en gelden als ‘icoon’ van de themawereld waarin zij gehuisvest zijn; Aziatische olifant (Jungola), leeuw (Serenga) en ijsbeer (Nortica). Wildlands Adventure Zoo in Emmen is maar een half uurtje rijden vanaf De Berenkuil (26 km).

Boomkroonpad

Na een mooie fietsroute van 7 kilometer vanaf De Berenkuil is er het Boomkroonpad. Naast een wandeling door de toppen van de bomen zijn er allerlei andere activiteiten, waaronder knutselen en spannende expedities met de boswachter. Ook leuk is het kabouterpad, een speurtocht voor het jonge gezin met allerlei opdrachten en een gevulde knapzak.

Klimpark Grolloo

Net buiten Grolloo is het prachtige Outdoor Belevingspark gelegen op een unieke locatie rondom de recreatieplas De Kleine Moere. In het prachtig tussen de bomen gelegen Klimpark (vanaf 10 jaar) zijn inmiddels 6 parkoersen gerealiseerd variërend tussen de 2 en 10 meter hoogte. 76 hindernissen en maar liefst 725 meter kabelbaan wachten op jou. Als je durft tenminste. De langste kabelbaan is 200 meter lang en gaat vanaf 10 meter hoogte bijna volledig over het water. Heb je er daarna nog niet genoeg van dan kunt je verder met de Sensatie (13 jaar e.o), een toren in het water met 9 uitdagende hindernissen.

Voor de kinderen tot 10 jaar is er Kleintje Klimpark. Naast het zonnige terras aan het water, zijn er in en rondom de plas nog activiteiten als boogschieten, klimwanden, kanoën en survivalbaan. Dit alles op nog geen kwartiertje fietsen vanaf De Berenkuil.

Attractiepark Drouwenerzand

Drouwenerzand is met haar entreeprijs van € 13,50 (14,50 in het hoogseizoen) inclusief eten eten en drinken is het voordeligste pretpark van Europa. Het staat niet voor niets in de top tien van best bezochte parken van Nederland en in de top drie van best beoordeelde parken. Bij de receptie van De Berenkuil zijn kortingskaarten te koop, (nog)voordeliger en je hoeft bij het park zelf niet in de rij te staan. Het leukste komt nog, het park is nog geen 10 kilometer van De Berenkuil verwijderd.

Hunebedcentrum Borger

Bij het grootste hunebed in Drenthe is ook het Hunebedcentrum, waar u alles komt te weten over deze grootse keien. Zo’n 3400 jaar voor Christus bouwde het Trechterbekervolk de hunebedden als prachtige graven voor hun doden. Binnen en buiten (oertijdpark) kunt u er van alles over bekijken. Hoe deze grote stenen bijvoorbeeld werden verplaatst. Het Hunebedcentrum is ook een Expeditiepoort van Geopark de Hondsrug.

Cuby Museum

Het dorp Grolloo kent een lange bluestraditie. In de jaren zestig huurde Cuby and the Blizzards een klein boerderijtje middenin het Grolloo. Veel legendarische Bluesplaten zagen hier het levenslicht. Voor de LP Desolation(1966) ontving de band een Edison. Het nummer To the window of my eyes uit 1968, staat nog altijd hoog in de top 2000. Het boerderijtje in Grolloo is nu een C+B museum.

Drie maanden nadat het museum geopend werd overleed in september 2011 blueslegende Harry (Cuby) Muskee op 67 jarige leeftijd. Op dit moment is er de tentoonstelling Brood & Blizzards over de periode dat Herman Brood nog deel uitmaakte van de band.

Zwemparadijs Bonte Wever

Op 20 minuten rijden vanaf de Berenkuil ligt het subtropische zwembad de Bonte Wever. Dit overdekte zwembad is onder andere voorzien van een golfslagbad, peuterbad, glijbaan en buitenbad.

En verder..

Sprookjeshof

Een attractiepark in Zuidlaren met sprookjes als thema. Heeft buiten en binnen activiteiten.

Rijk der kabouters

Ronddwalen in een heus kabouterbos en uitleven op vele activiteiten.

Kamp Westerbork

Museum en openluchtmuseum in één die vertelt over de geschiedenis van voormalig kamp Westerbork.

Duinen Zathe

Attractiepark in Appelscha voor jong en oud, met ondere andere een verkeerscircuit.

In de Berenkuil App staat een overzicht van alle attractieparken, dierentuinen en musea uit de buurt. Ook staan in onze app de dichtsbijzijnde supermarkten, artsen, tankstations en voor een kampeerder belangrijke winkels. De Berenkuil app is te downloaden in uw app store.