In de omgeving: 0km

Cuby Museum in Grolloo

Het dorp Grolloo kent een lange bluestraditie. In de jaren zestig huurde Cuby and the Blizzards een klein boerderijtje middenin het Grolloo. Veel legendarische Bluesplaten zagen hier het levenslicht. Voor de LP Desolation (1966) ontving de band een Edison. Het nummer "to the window of my eyes" uit 1968, staat nog altijd hoog in de top 2000. Het boerderijtje in Grolloo is nu een C+B museum. Drie maanden nadat het museum geopend werd overleed in september 2011 blueslegende Harry (Cuby) Muskee op 67 jarige leeftijd. Op dit moment is er de tentoonstelling Brood & Blizzards over de periode dat Herman Brood nog deel uitmaakte van de band.

 

Meer In de omgeving

Sprookjeshof

Bezoek het attractiepark in Zuidlaren met sprookjes als thema. Met buiten- en binnenactiviteiten beleeft u een onvergetelijke dag.

Rijk der Kabouters

Heerlijk ronddwalen in een heus kabouterbos en uzelf helemaal uitleven op de vele activiteiten. Een leuk uitje voor het hele gezin.

Kamp Westerbork

Bezoek het museum en openluchtmuseum in één en leer alles over de geschiedenis van voormalig kamp Westerbork. Beleef een indrukwekkende dag.

Duinen Zathe

Voor een dagje uit met het hele gezin boekt u Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha, leuk voor jong en oud, met ondere andere een verkeerscircuit.