Campsite De Berenkuil

Ons verhaal

De derde generatie Berenkuilers

Wij zijn Sanne en Hiske Veenstra, niet alleen papa en mama van drie dochters maar ook sinds 2016 verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op De Berenkuil. En daarmee wordt het familiebedrijf voortgezet. Wij zijn de derde generatie Veenstra/Zingstra die aan het roer staat.

Sanne is opgegroeid op De Berenkuil en Hiske heeft samen met haar ouders meerdere jaren op De Berenkuil gekampeerd en is in 2003 begonnen met vakantiewerk in het Berenkuilse recreatieteam. Zo hebben wij elkaar ontmoet en nadat we na onze studies in Zwolle en Groningen eerst ons eigen werkende leven hebben gehad hebben we in 2016 besloten om De Berenkuil over te nemen van Sanne zijn ouders.
 

Een echte kampeercamping
Focus op kamperen

In Nederland verdwijnen steeds meer kampeerplekken, hier komen vooral vakantiehuisjes voor terug. Wij vinden dit een zorgelijke ontwikkeling voor een kampeerland als Nederland. De Berenkuil is een echte kampeercamping. Het kamperen, en alles wat daarbij komt kijken, heeft onze focus.

Midden in het natuurlijke hart van Drenthe bezorgen wij onze gasten graag een ongedwongen en plezierige vakantie. Een gastvrij, en bovenal autovrij, verblijf dat ontzorgt en waar kinderen onbezorgd op avontuur kunnen gaan. Gezinnen kunnen op De Berenkuil weer echt gezin zijn, weg van thuis waar van alles moet.

Niet voor niets komt generatie op generatie bij ons terug om ook hun kinderen de magie van de Berenkuil te laten ervaren. Kortom echt een gezinsvakantie om nooit te vergeten.

De Berenkuil op RTLZ

Item uitgezonden in mei 2021

De Berenkuil promo video

Gemaakt in 2019

De Berenkuil in cijfers

Landgoed De Berenkuil bestaat uit een 55 hectare groot terrein waarvan 30 hectare gebruikt wordt voor recreatie. Er zijn 460 kampeerplekken en 35 verhuuraccommodaties. Naast de grote speeltuin en het spelen bij de speelvijver zijn er verspreid over de camping 27 kleine speeltuintjes. Als De Berenkuil helemaal volstaat dan zijn er plusminus 2000 gasten op het terrein. Er werken 9 medewerkers vast in dienst, tijdens het seizoen komen hier nog zo'n 60 vakantiemedewerkers bij. 

Geschiedenis van De Berenkuil

Van grote stille heide naar bruisend landgoed

Terug in de tijd met deze puntsgewijze historie van De Berenkuil. Van het heden terug naar het jaar 1900.