Algemeen

De Berenkuil is autovrij, hoe gaat dit in zijn werk?

De Berenkuil is autovrij, dit betekent dat u enkel op uw aankomst en vertrekdag met de auto de camping op mag. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van onze bagagewagentjes. Behalve in noodgevallen laten we vanaf 20:00 uur tot 08:30 uur geen auto's door de slagboom.

Wat houdt de avondrust precies in?

Naast dat we autovrij zijn is een belangrijk speerpunt van De Berenkuil de avondrust. Na 22:30 uur moet het (fluister)stil zijn. Op een camping midden in de natuur zonder omgevingslawaai draagt het geluid ver. Dit betekent dat uw late 'gezelligheid' overlast kan geven voor tientallen gezinnen om uw heen. Onze nachtwacht waarborgt deze avondrust.

Is er WiFi op de camping?

Vanaf seizoen 2020 is er over de gehele camping WiFi beschikbaar. Wij bieden een basissnelheid gratis aan, deze snelheid is geschikt voor internetgebruik waar niet veel data voor vereist is, te denken valt aan gebruik van Whatsapp of websites bezoeken. Als u tijdens uw vakantie gebruik wilt maken van diensten als Netflix of andere streaming-aanbieders dan is het mogelijk om een logincode te kopen die u toegang geeft tot sneller internet.

Wanneer is het zwembad geopend?

Wij zorgen er altijd voor dat het zwembad vanaf de reguliere meivakantie geopend is. Wij gebruiken een afdekkleed om in de nacht zo min mogelijk temperatuur te verliezen, deze laten we op frisse dagen er graag zo lang mogelijk op liggen. Ligt het kleed erop en wilt u graag zwemmen dan kunt u dit aangeven bij de receptie, dan halen we het kleed er voor u af.

Tijdens het hoogseizoen gaat het zwembad om 8:30 uur open en sluit om 20:00 uur.

Wanneer is er een recreatieprogramma?

We hebben een recreatieprogramma met Pasen, Meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren. Vanaf Hemelvaart is er elk weekend ook een recreatieprogramma. Een week voordat de eerste zomervakantie start begint is er dagelijks een programma. Dit loopt dan door tot en met de laatste dag van de zomervakantie. 

Wij bieden altijd in de reguliere vakanties een programma aan, met name rondom de meivakantie, Hemelvaart en Pinskteren kan er voor sommige regio's wel eens een extra vakantieweek zijn. Het is mogelijk dat wij voor deze weken ook een programma aanbieden, als dit zo is dan communiceren we dit via onze Facebook pagina en via de website.

 

Kamperen

Zijn partytenten toegestaan?

Partytenten zijn niet toegestaan op De Berenkuil. Niet alleen verpesten ze het aangezicht, de bouw van een partytent zorgt er ook voor dat ze erg vatbaar zijn voor windvlagen. Dit komt de veiligheid van u en uw omgeving niet ten goede. 
In overleg met de receptie kan er een uitzondering gemaakt worden voor 'partytenten' van het merk Coleman, de voorwaarde is dan wel dat deze tent wordt gebruikt als voortent cq luifel, dus niet los van het hoofdkampeermiddel geplaatst wordt. 

Een goed alternatief is een tarp.

Accommodaties

Is een late checkout mogelijk?

Wanneer de accommodatie na u niet bezet raakt is een late checkout mogelijk. De kosten hiervan zijn de helft van de kale nachtprijs, u heeft dan tot 17:00 uur om te vertrekken. Een late checkout is vaak pas tijdens uw verblijf bij te boeken, onze receptie kan u verder informeren over de mogelijkheden.

Reserveren

Wat is een annuleringsfonds?

Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart u tegen de kosten van een annulering veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gestaafd met officiële verklaringen (bv. brief huisarts):

  • a. bij overlijden, plotseling opgetreden ziekte of ongeval, de hoofdpersoon of één der deelnemers overkomen.
  • b. bij vroegtijdig afbreken van uw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad, van de hoofdpersoon of één der deelnemers.
  • c. bij vroegtijdig afbreken van de vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of één der deelnemers.
  • d. een bijzondere oproep voor militaire dienst anders dan mobilisatie.
  • e. onvrijwillige werkeloosheid van de hoofdpersoon.
  • f. het door de hoofdpersoon ter beschikking krijgen van een huurwoning waarvan de huur ingaat binnen 30 dagen voor aanvang van de gereserveerde vakantieperiode.
  • g. noodgedwongen verhuizing van de hoofdpersoon door medische noodzaak, renovatie of verandering van werkkring.
  • h. het uitvallen van het door de hoofdpersoon voor de reis te gebruiken privé vervoermiddel door diefstal, brand, ontploffing of enig van buiten komend onheil binnen 30 dagen voor de voorgenomen aankomstdatum t/m de laatste dag van de huur.

    Deelneming aan het annuleringsfonds dient direct bij reservering te geschieden. Kosten annuleringsfonds Deze bedraagt 4% van het boekingsbedrag.

Accepteren jullie de CKE kaart?

Indien u beschikt over een CKE kaart kunt bij ons in het laagseizoen met korting kamperen. Tussen 29 maart tot 29 mei en vanaf 2 september tot 30 september betaalt u voor 2 personen 20,50 euro per nacht. 
Deze kortingsprijs is uitsluitend geldig voor de eerste 2 personen en is inclusief elektra, btw en eventuele hond (1 stuks). Deze CKE korting is exclusief reserveringskosten en toeristenbelasting. Voor elke extra persoon betaalt u het normale laagseizoen-tarief.

Indien u gebruik wilt maken van de CKE korting dan dient u de CKE kaart bij aankomst te laten zien.