Camping de Berenkuil
Camping De Berenkuil | 5-sterren kindercamping in Drenthe
Camping de Berenkuil | Kamperen en verhuur
Camping de Berenkuil | Faciliteiten voor jong en oud
Camping de Berenkuil | Familiecamping in Drenthe

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Klik hier om uw vraag via whatsapp te stellen

 

Algemeen

De Berenkuil is autovrij, hoe gaat dit in zijn werk?

De Berenkuil is autovrij, dit betekent dat u enkel op uw aankomst en vertrekdag met de auto de camping op mag. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van onze bagagewagentjes. Behalve in noodgevallen laten we vanaf 20:00 uur tot 08:30 uur geen auto's door de slagboom.

De Berenkuil is rookvrij, wat betekent dit?

De Berenkuil is een echte kindercamping, voor ons is het dus erg belangrijk dat juist de kinderen onbezorgd in een gezonde omgeving vakantie kunnen vieren, daarom is De Berenkuil niet alleen autovrij maar ook voor een groot gedeelte rookvrij.

Dit betekent dat er niet gerookt mag worden op plekken waar kinderen samenkomen. Naast dat er nergens binnengerookt mag worden zijn de rookvrije zones op De Berenkuil:

 • het terras
 • alle speeltuinen
 • zwembad
 • speelvijver
 • openluchttheater
 • rondom Berenhol
 • rondom toiletgebouwen
 • Berenbos

Het is geen probleem dat gasten op hun eigen kampeerplek roken of wanneer ze over de camping wandelen.

Wat houdt de avondrust precies in?

Naast dat we autovrij zijn is een belangrijk speerpunt van De Berenkuil de avondrust. Na 22:30 uur moet het (fluister)stil zijn. Op een camping midden in de natuur zonder omgevingslawaai draagt het geluid ver. Dit betekent dat uw late 'gezelligheid' overlast kan geven voor tientallen gezinnen om uw heen. Onze nachtwacht waarborgt deze avondrust.

Zijn honden toegestaan?

Op De Berenkuil zijn honden toegestaan, per 2023 zijn honden op de veldjes: Kwikstaart, Bosrand, Middenstreek en 't Tippie niet meer toegestaan. Verder zijn er verspreid over de camping honden toegestaan. Belangrijk is om tijdens een reservering de hond op te geven, dan komen de plekken waar honden zijn toegestaan naar boven. Per kampeerplek zijn maximaal 2 honden toegestaan, daarnaast hebben we enkele huisjes waar honden zijn toegestaan.

Honden dienen op de camping altijd aangelijnd te zijn, ook op plek zelf, en moeten buiten de camping uitgelaten te worden. Direct buiten de camping zijn diverse wandelgebieden waar de hond ook los mag. Als er een ongelukje gebeurd vragen we om het op te ruimen, poepzakjes zijn te verkrijgen bij de receptie.

Is er WiFi op de camping?

Over de gehele camping is gratis Wifi aanwezig, u kunt inloggen met gebruikersnaam gast en wachtwoord gast. U moet er wel rekening meehouden dat de snelheid in de avonduren omlaag gaat als er veel mensen tegelijk gebruik maken van draadloos internet.

Wanneer is het zwembad geopend?

Wij zorgen er altijd voor dat het zwembad vanaf de reguliere meivakantie geopend is. Wij gebruiken een afdekkleed om in de nacht zo min mogelijk temperatuur te verliezen, deze laten we op frisse dagen er graag zo lang mogelijk op liggen. Ligt het kleed erop en wilt u graag zwemmen dan kunt u dit aangeven bij de receptie, dan halen we het kleed er voor u af.

Tijdens het hoogseizoen gaat het zwembad om 8:30 uur open en sluit om 20:00 uur.

Wanneer is er een recreatieprogramma?

We hebben een recreatieprogramma met Pasen, Meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren. Vanaf Hemelvaart is er elk weekend ook een recreatieprogramma. Een week voordat de eerste zomervakantie start begint is er dagelijks een programma. Dit loopt dan door tot en met de laatste dag van de zomervakantie. 

Wij bieden altijd in de reguliere vakanties een programma aan, met name rondom de meivakantie, Hemelvaart en Pinskteren kan er voor sommige regio's wel eens een extra vakantieweek zijn. Het is mogelijk dat wij voor deze weken ook een programma aanbieden, als dit zo is dan communiceren we dit via onze Facebook pagina en via de website.

Kamperen

Zijn partytenten toegestaan?

Partytenten zijn niet toegestaan op De Berenkuil. Niet alleen verpesten ze het aangezicht, de bouw van een partytent zorgt er ook voor dat ze erg vatbaar zijn voor windvlagen. Dit komt de veiligheid van u en uw omgeving niet ten goede. 

Ook partytenten die doorgaan onder de naam shelter zijn niet toegestaan.

Een goed alternatief is een tarp.

Accommodaties

Is een late checkout mogelijk?

Buiten het hoogseizoen is het mogelijk om een late checkout bij te boeken voor een accommodatie, mits het huisje diezelfde dag niet bezet raakt. De kosten hiervan zijn de helft van de kale nachtprijs, u heeft dan tot 17:00 uur om te vertrekken. 

Reserveren

Wat is een annuleringsfonds?

Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart u tegen de kosten van een annulering veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gestaafd met officiële verklaringen (bv. brief huisarts):

 • a. bij overlijden, plotseling opgetreden ziekte of ongeval, de hoofdpersoon of één der deelnemers overkomen.

 • b. bij vroegtijdig afbreken van uw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad, van de hoofdpersoon of één der deelnemers.

 • c. bij vroegtijdig afbreken van de vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of één der deelnemers.

 • d. een bijzondere oproep voor militaire dienst anders dan mobilisatie.

 • e. onvrijwillige werkeloosheid van de hoofdpersoon.

 • f. het door de hoofdpersoon ter beschikking krijgen van een huurwoning waarvan de huur ingaat binnen 30 dagen voor aanvang van de gereserveerde vakantieperiode.

 • g. noodgedwongen verhuizing van de hoofdpersoon door medische noodzaak, renovatie of verandering van werkkring.

 • h. het uitvallen van het door de hoofdpersoon voor de reis te gebruiken privé vervoermiddel door diefstal, brand, ontploffing of enig van buiten komend onheil binnen 30 dagen voor de voorgenomen aankomstdatum t/m de laatste dag van de huur.

  Deelneming aan het annuleringsfonds dient direct bij reservering te geschieden. Kosten annuleringsfonds Deze bedraagt 4% van het boekingsbedrag.

Accepteren jullie de CKE kaart?

Indien u beschikt over een CKE kaart kunt bij ons in het laagseizoen met korting kamperen. Tussen 2 april tot 11 mei en vanaf 5 september tot 26 september betaalt u voor 2 personen 20,50 euro per nacht. 
Deze kortingsprijs is uitsluitend geldig voor de eerste 2 personen en is inclusief elektra, btw en eventuele hond (1 stuks). Deze CKE korting is exclusief reserveringskosten en toeristenbelasting. Voor elke extra persoon betaalt u het normale laagseizoen-tarief.

Indien u gebruik wilt maken van de CKE korting dan dient u de CKE kaart bij aankomst te laten zien. 

Hebben jullie ook kijkdagen?

Er is dagelijks iemand van de receptie aanwezig die u op weg kan helpen in uw zoektocht naar de mooiste kampeerplek of favoriete vakantiehuisje. Wij hebben geen speciale kijkdagen, het is bij ons elke dag mogelijk om langs te komen.