Meer dan 25 speeltuinen..

Zwemmen en zandkastelen bouwen..

In het natuurlijke hart van Drenthe

Elke dag heel veel Berenpret..

Kindvriendelijke camping in Drenthe

logocleanLandgoed De Berenkuil biedt u 50 hectare gevarieerd natuurterrein, met jeneverbes, bos en heide, waar zelfs de verstilde vennetjes niet ontbreken. Natuurlijk avontuurlijk maar comfortabel kampeerplezier voor iedereen die van rust, ruimte en natuurschoon houdt.

Landgoed De Berenkuil is onderdeel van het Nationaal Landschap Drentsche Aa en ligt aan de rand van het Unesco Global Geopark De Hondsrug. Al sinds 31 mei 1952 komen gasten onder de Berenkuilpoort door als start van een vakantie in Drenthe, 12 kilometer ten zuiden van Assen bij Blues Village Grolloo.

De Berenkuil is vanzelfsprekend autovrij, dus ruim baan voor wandelaars, fietsers en miniberen. Bij ons vindt u geen heggetjes, hekjes en tuinkabouters (tenzij ze in het wild rondlopen) op het terrein. Iedereen heeft gewoon een mooi plekje in de natuur en we proberen deze groene omgeving zo weinig mogelijk te ontsieren. Dat is ook de reden dat bijvoorbeeld partytenten niet zijn toegestaan.


 • Connector.

  Spelen!

  Meer dan 20 grote en kleine speeltuinen verspreid over de camping.

 • Connector.

  Zwemmen!

  Zwemmen, spelen en kliederen in het zwembad en de speelvijver.

 • Connector.

  Vermaak!

  Een uitgebreid gevarieerd recreatieprogramma, met elke dag veel berenpret!

De Berenkuil in vogelvlucht

Klaar voor een 5 sterren vakantie met 25 speeltuinen, binnenspeeltuin, zwembad, speelvijver en uitgebreid recreatieprogramma? Check kindercamping De Berenkuil in vogelvlucht!

Geplaatst door Landgoed De Berenkuil op zaterdag 15 juli 2017

 

Privé, op een veldje of . . .?

De Berenkuil is geen aangelegde camping, daarom is bijna geen plek hetzelfde. Ook is het op bepaalde gedeelten heuvelachtig. Wilt u een beetje privé of helemaal privé of juist op een veldje met zicht op een speelgelegenheid, alles kan. Op uw plek heeft u het comfort van een wateraansluiting en waterafvoer per plek en een 10 ampère elektra-aansluiting. Alle toiletgebouwen hebben vloerverwarming, gratis warm water, gezinsdouches, aangepast sanitiar en een belevingsvolle kinderafdeling met o.a. verhoogde kinderdouches en prachtig beschilderde wanden waarop van alles te ontdekken valt.

 

Paradijs voor gezinnen met kinderen en opa’s en oma’s

Met meer dan 23 speelplekken (waarvan de grote speeltuin deels overdekt is), het Beren(speel)bos, het zwembad, de grote speelvijver met o.a. een Berenburcht, basket- en volleybalveld, pannaveld, tafeltennistafels, groot voetbalveld, het Natuurontdekkingspad en een uitgebreid recreatieprogramma (geen disco en bingo!) is De Berenkuil een kampeerparadijs voor gezinnen met kinderen oftewel ècht kindvriendelijk. Om u alvast een goede indruk van de camping te geven kunt u een virtuele rondleiding volgen.

Een vakantie vol Berenpret

De Berenkuil is helemaal gericht op gezinnen met kinderen die op de basisschool zitten. Naast dat er op de camping volop gespeeld en gezwommen kan worden, verzorgt ons super enthousiaste recreatieteam van ’s ochtends vroeg tot en met bedtijd voor meer dan genoeg vermaak. Niet alleen op de camping, maar ook in de omgeving is er genoeg te doen.


Een dag op De Berenkuil begint om half 10 met Miniberentijd, voor de allerkleinsten. Vaste prik is ook het knutselen. Verdeeld over de dag staan er verschillende activiteiten op het programma, om 7 uur ’s avonds wordt de dag afgesloten met Berenpret. Ons recreatieteam verzorgt in ons openluchttheater een half uur durende voorstelling met zingen, dansen en gek doen. 

Benieuwd hoe het er tijdens Berenpret aan toe gaat?


Landgoed De Berenkuil is al bijna 65 jaar een gezinscamping waar natuurbeleving, kampeerplezier, kinderpret èn comfort voorop staan. Twintig jaar nadat camping De Berenkuil werd uitgeroepen tot ANWB camping van het jaar, kreeg het landgoed in 2012 het predicaat ANWB kindercamping van Europa. Een predicaat op een moment dat dit nog echt een complete verrassing was, zonder dat je je daar als ondernemer voor moest betalen, moest aanmelden of met als voorwaarde dat je hiervoor een actieve campagne richting je gasten voert.

Wij vinden dat u gewoon onbekommerd van u vakantie moet kunnen genieten. Niet alleen de (autovrije) camping is kindvriendelijk, maar ook is Drenthe de ideale provincie voor een gezinsvakantie, de provincie met de meeste bos en natuur per inwoner in Nederland.

Naast het ontdekken van het Nationaal Park De Drentsche Aa en het Unesco Global Geopark de Hondsrug, kan een bezoek aan de nieuwe Wildlands Adventurepark in Emmen en het Attractiepark Drouwenerzand natuurlijk niet ontbreken.

De Berenkuil is natuurlijk, avontuurlijk èn comfortabel kamperen volop speel-, ontdek en waterpret.