Camping de Berenkuil
Camping De Berenkuil | 5-sterren kindercamping in Drenthe
Camping de Berenkuil | Kamperen en verhuur
Camping de Berenkuil | Faciliteiten voor jong en oud
Camping de Berenkuil | Familiecamping in Drenthe

Algemene (boekings)voorwaarden

Algemene voorwaarden

Campingreglement

Op deze pagina kunt u de algemene voorwaarden van De Berenkuil teruglezen. Bij het doen van een boeking gaat u akkoord met deze voorwaarden, tevens gaat u dan akkoord met de Recron-voorwaarden. 

Bekijk de Recron-voorwaarden voor kamperen (pdf) en vakantiehuisjes (pdf).

Reserveren

Het is mogelijk om telefonisch, aan de balie, via de mail of via de website een verblijf op De Berenkuil boeken. U bent te allen tijd zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste gegevens voor uw boeking. Controleer daarom altijd goed de bevestiging die u ontvangt na het maken van een reservering.

De betalingstermijnen zijn afhankelijk van het moment van boeken ten opzichte van de aankomstdatum. Over het algemeen liggen het aantal betalingstermijnen op 1 termijn tot 4 termijnen. Hier kan in overleg van afgeweken worden. 

Wij werken met dynamische tarieven, dit betekent dat tarieven tijdens het seizoen kunnen veranderen. Dit is vaak gebaseerd op de mate van vraag en aanbod.

Annuleren van uw vakantie

Het is altijd mogelijk om uw vakantie op De Berenkuil te annuleren, hier zijn kosten aan verbonden. De hoogte van de annuleringskosten worden bepaald op basis van de tijd vanaf het moment van annuleren tot aan het begin van het geboekte verblijf. 

Op elke annulering zijn de Recron-voorwaarden van toepassing. 

Het is mogelijk om een annuleringsverzekering bij te boeken. De annuleringsverzekering kan alleen direct bij het boeken worden bijgeboekt, en niet achteraf. Als uw annulering niet binnen de voorwaarden van de annuleringsverzekering valt dan wordt de boeking alsnog geannuleerd volgens de Recron-voorwaarden.

De kosten voor het afsluiten van een annuleringsverzekering zijn 4,5% van het totaalbedrag. Bij een annulering volgens de annuleringsverzekering krijgt u het totaal betaalde bedrag terug minus het betaalde bedrag voor de annuleringsverzekering en 12,50 euro administratiekosten. 

Doelgroep

De Berenkuil richt zich uitsluitend op gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd, dus tot en met 11 jaar. Onze recreatieactiviteiten en recreatiefaciliteiten zijn op deze leeftijdsgroep gebaseerd. Kinderen vanaf 12 jaar zullen op De Berenkuil niet de uitdaging vinden die zij op die leeftijd zoeken. Als u met kinderen in de leeftijd vanaf 12 jaar komt dan is ons advies om een andere camping uit te zoeken. 

Rookvrij

Voor ons als kindercamping is het vooral belangrijk dat juist kinderen veilig en onbezorgd op De Berenkuil verblijven. We zijn daarom niet alleen autovrij, maar ook voor een groot gedeelte rookvrij. Op de volgende gemeenschappelijke plekken is het niet toegstaan om te roken:

  • Alle binnenruimtes
  • Het terras voor het hoofdgebouw
  • Alle speeltuinen
  • Het zwembad
  • De speelvijver
  • Het openluchttheater
  • Rondom Berenhol en Honingpot
  • Rondom toiletgebouwen
  • Het Berenbos

Avondrust

Op De Berenkuil vinden wij avondrust belangrijk, vanaf 22:30 uur is het daarom fluisterstil op de camping. U bent zich er van bewust dat in een natuurlijke omgeving zonder omgevingslawaai geluid ver draagt, daarnaast is het merendeel van de kampeermiddelen niet geluidsdicht. Ook voor 22:30 uur houdt u daarom rekening met uw medegasten. 

Onze nachtwacht ziet toe op de handhaving van de algehele avondrust.

Autovrij

De Berenkuil is een autovrije camping, dit betekent dat u uitsluitend op uw aankomstdag en op uw vertrekdag met uw auto eenmalig de camping op kan om uit te pakken of in te pakken. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van onze bagagewagentjes, deze staan richting onze grote parkeerplaats. Behalve in noodgevallen laten wij tussen 20:00 uur en 08:15 uur geen auto's door de slagboom. 

Boodschappen of een slapend kindje in de auto, en/of regen beschouwen wij niet als een noodgeval of uitzondering op dit beleid. 

Als u met de auto de camping opgaat dan past u uw snelheid aan, u rijdt stapvoets.

Motoren en scooters parkeert u ook buiten de slagboom. 

O.a. Elektrische stepjes en hoverboards niet toegestaan

Elektrische voertuigen zoals hoverboards, elektrische stepjes, elektrisch skateboards en elektrische scooters zijn voor de veiligheid van onze gasten en personeel niet toegestaan op ons park. 

Elektrische fietsen zijn toegestaan mits te allen tijde de snelheid wordt aangepast aan de omstandigheden. 

Sociale controle

De Berenkuil medewerkers zien er zoveel mogelijk op toe dat alles op De Berenkuil in goede orde verloopt.

We kunnen uiteraard niet overal tegelijk zijn. Omdat kamperen een sociale activiteit is vertrouwen wij erop dat onze gasten elkaar onderling zullen aanspreken bij overlast en dat ze elkaar zullen helpen waar nodig. 

Wanneer onze gasten een mankement, storing of andere zaak constateren die ze niet zelf kunnen oplossen kan hier melding van gemaakt worden via Whatsapp. 

Partytenten zijn niet toegestaan

Partytenten, event shelters en dagtenten (en varianten hierop) zijn op De Berenkuil niet toegestaan, ook niet als ze ter vervanging dienen van een luifel of voortent. Geen uitzonderingen. 

Gebruik van afrastering

Het is toegestaan om uw kampeermiddel af te rasteren met een kippennet of iets soortgelijks met fijn gaas. Deze afrastering mag uitsluitend met pennen/paaltjes vastgezet worden die qua dikte gelijk zijn aan tentharingen, die dus makkelijk zonder hulpmiddelen de grond in te krijgen zijn. Het is niet toegestaan om paaltjes op uw kampeerplek aan te brengen die de grond beschadigen, zoals houten paaltjes waar een grondboor of grote hamer voor nodig is.

Het is niet toegestaan om met de afrastering een doorgaande route te blokkeren of om uw plek ermee te vergroten. U gebruikt uw afrastering uitsluitend om het directe leefgebied voor uw kampeermiddel te omheinen om zo bijvoorbeeld te voorkomen dat uw huisdier onverhoopt kan ontsnappen.

Huisdieren dienen op de camping te allen tijde aangelijnd te zijn. 

Honden toegestaan, maar niet overal

Op De Berenkuil zijn honden in het algemeen toegestaan. De volgende veldjes zijn compleet hondenvrij; Kwikstaart, 't Tippie. veldje de Bosrand en de Middenstreek. In het merendeel van de vakantiehuisjes zijn honden niet toegestaan. In huisje Brunie (Woody) en Basje en Bolke (Woody Plus) zijn wel honden toegestaan. 

Honden zijn niet togestaan bij het zwembad en de speelvijver. Honden dienen op de camping altijd aangelijnd te zijn en buiten de camping uitgelaten te worden. Hondeneigenaren krijgen bij aankomst poepzakjes voor als hun hond per ongeluk toch op de camping poept. 

Als de hond begint te blaffen zodra u weggaat dan laat u de hond niet alleen. Er mogen maximaal 2 honden per kampeerplek of vakantiehuisje. 

1 hoofdkampeermiddel per kampeerplek

Per kampeerplek is 1 hoofdkampeermiddel toegestaan. Het is dus niet toegestaan om met 2 of meer caravans, vouwwagens, campers of grote tenten (of een combinatie hiervan) op 1 kampeerplek te gaan staan. Naast een hoofdkampeermiddel zijn onder bepaalde voorwaarden wel bijzettentjes toegestaan. 

Bijzettentjes

Bij de prijs van een kampeerplek is inclusief één extra bijzettentje van max 4 vierkante meter naast uw hoofdkampeermiddel. U kunt tegen betaling nog één extra bijzettentje van maximaal 4 vierkante meter bijboeken. U kunt tegen betaling ook een bijzettentje van tussen de 4 en maximaal 6 vierkante meter bijboeken, u kunt dan geen ander extra bijzettentje meer op uw kampeerplek zetten. 

Het is niet toegestaan om een (bijzet)tentje bij een vakantiehuisje neer te zetten. 

Recreatieprogramma

Vanaf het moment dat we open gaan totdat we dicht gaan is er elke vakantie een recreatieprogramma. In ieder geval vanaf Hemelvaart is er ook in de losse weekenden (op zaterdag en zondag) een recreatieprogramma. We bieden geen recreatieprogramma meer aan zodra de reguliere zomervakantie voorbij is. Het actuele recreatieprogramma is te bekijken via De Berenkuil app

Bij al onze activiteiten is deelname gratis, met uitzondering van de Kinderkermis. De opbrengst van de Kinderkermis doneren we aan KiKa. 

U zult bij ons nooit bingo op het programma zien staan, ook een (kinder)disco bieden wij niet aan.

Barbecue en open vuur

Het is toegestaan om te barbecuen op De Berenkuil mits de barbecue op poten staat en er altijd een emmer water of zand klaar staat om zo een brandje snel te blussen. U houdt bij het barbecuen rekening met uw medegasten, zij ondervinden geen hinder van uw barbecue. 

Een kampvuur of ander open vuur is niet toegestaan. U zorgt bij een barbecue dat het vuur niet hoger komt dan de rand van de barbecue.

Het kan zijn dat we een barbecueverbod instellen vanwege aanhoudende droogte. Wij zullen dit dan communiceren via de Berenkuil app.

Gebruik airco

Het is toegestaan om overdag een airco te gebruiken mits uw medegasten hier geen (geluids)hinder van ondervinden. Op een stille camping zal het geluid van de buitenunit van een airconditioning extra opvallen, het is daarom niet toegestaan om de airco tussen 22:30 uur en 08:30 uur aan te hebben. Ook als uw medegasten aangeven geen hinder te ondervinden van uw airco is het niet toegestaan deze aan te hebben in de hierboven aangegeven tijdsspanne. 

Cameratoezicht

Op De Berenkuil hangen er op diverse strategische punten beveiligingscamera's. Deze hangen hier voor uw en onze veiligheid. De beelden van deze camera's worden enige tijd bewaard en kunnen zo op een later moment nog ingezien worden als zich een calamiteit of incident heeft voorgedaan. 

Bezoek ontvangen

Het is mogelijk om bezoek te ontvangen. Uw bezoek dient zich aan te melden op de receptie, het bezoekerstarief is 2 euro per persoon. Als uw bezoek ook gebruik wil maken van het zwembad en de binnenspeeltuin betalen zij 5 euro per persoon en 2,50 euro voor het toegangsbandje. 

U bent verantwoordelijk voor uw bezoek, u brengt hen voor of bij aankomst op de hoogte van de do's en dont's op De Berenkuil en u ziet erop toe dat dit nageleefd wordt. U zorgt ervoor dat uw bezoek geen negatieve invloed heeft op het verblijf van uw medegasten. Veel bezoek tegelijk is derhalve niet verstandig, verspreid dit over de dag.

Bezoek moet voor 22:00 uur het terrein hebben verlaten. 

Capaciteit elektra

Op een kampeerplek beschikt u over 10 ampère stroom (2300 watt). Het is niet mogelijk om meer ampère bij te boeken. 

10 ampère is over het algemeen genoeg voor gemiddeld gebruik bij het kamperen. Mocht door overbelasting of mankement de stroom toch wegvallen dan kunt u dit zelf verhelpen door in de dichtsbijzijnde centrale kast de stroom er weer op te zetten. U dient er dan wel voor te zorgen dat de apparaten die voor de overbelasting zorgen niet aan gesloten zijn op het stopcontact.

Als u problemen blijft houden met de stabiliteit van uw stroomvoorziening dan kunt u via de receptie vragen of de buitendienst met u meekijkt.

De Berenkuil is niet verantwoordelijk voor schade die ontstaat door uitval van de elektra.

Logé's en onderverhuur

Het is mogelijk bezoek te ontvangen die blijft logeren. Het aantal logé's die kunnen blijven slapen is afhankelijk van de duur, de locatie, de samenstelling en de samenstelling van uw eigen zin. 

Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden. Logé's moeten altijd aangemeld worden op de receptie. Het logétarief is 7 euro per persoon per nacht.

Het is niet toegestaan om uw kampeerplek of accommodatie te onderverhuren.  

Toegangsbandjes zwembad en binnenspeeltuin

Voor de toegang tot het zwembad en binnenspeeltuin zijn toegangsbandjes nodig. U kunt deze toegangsbandjes bij aankomst ophalen op de receptie. 

Deze toegangsbandjes worden op uw naam gezet. 

Indien u uw toegangsbandje kapot gaat of kwijt raakt dan kunt u voor 2,50 euro een nieuwe toegangsbandje halen op de receptie. Wij zullen het defecte of verloren toegangsbandje dan blokkeren. 

Op de dag van uw vertrek worden uw bandjes automatisch gedeactiveerd. U levert ze dan weer in op de receptie. 

Douchen

De douches in onze toiletgebouwen zijn gratis te gebruiken, u heeft hier geen token, pasje of muntje voor nodig. U kunt de douche aan en uit zetten met behulp van een knop of een sensor.

Onze douches geven maximaal 6 minuten water. De douche is in de tussentijd uit zetten voor bijvoorbeeld het inzepen. 

Door deze limiet is er altijd een berperkte en bovenal duidelijke wachttijd bij de douches. 

WiFi

Over de gehele camping is gratis WiFi beschikbaar. Ons WiFi is ingericht voor algemeen gebruik zoals mailen, internetten en streamen.

Onze WiFi is niet ingericht op meer technische activiteiten zoals online gamen en inloggen op netwerken buiten het ons WiFi netwerk. De poorten die hiervoor nodig zijn zijn veelal geblokkeerd.

Grasmaaien

Wij maaien met enige regelmaat het gras op de camping, de frequentie is geheel afhankelijk van het weer. Wij maaien rondom kampeerplekken in grote lijnen, dit om schade aan scheerlijnen, elektrakabels en grasmaaier te voorkomen. 

U bent zelf verantwoordelijk voor het maaien van gras direct rondom uw kampeermiddel.