Top 10 kampeervelden
Camping de Berenkuil

Top 10 kampeervelden

Top 10 kampeervelden

De Berenkuil is een kindercamping en gezinnen met jonge kinderen zullen negen van de tien keer uitkijken naar een kampeerplek op een veldje. Op De Berenkuil zijn veel verschillende veldjes, elk veldje met hun unieke kenmerken. 

Deze Top 10 is gebaseerd op de bezettingsgraad van een veldje gemeten over het gehele seizoen. 

1. De Middenstreek (257 t/m 286)

De Middenstreek is een kampeergebied bestaande uit twee velden, met name het onderste veldje (nr 272 t/m 286) is erg gewild. De Middenstreek ligt in het midden van de camping, dus even ver van de hoofdgebouwen als van de speelvijver, en is daarom aantrekkelijk voor veel gezinnen. Daarbij kijken kampeerplekken op de veldjes van de Middenstreek uit op een speeltuintje en liggen vlakbij een toiletgebouw. De Middenstreek is met name geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

top 20 middenstreek

2. De Patrijs (331 t/m 347)

Het veld de Patrijs is het allereerste veldje op De Berenkuil, dit verklaart direct de populariteit van het veldje. Vooral gezinnen met wat oudere kinderen staan graag op de Patrijs en dus dicht bij de grote speeltuin, zwembad en andere hoofdvoorzieningen. Plus dat het veldje direct naast een toiletgebouw ligt. De Patrijs wordt ook snel gekozen door gasten die in het voor- en naseizoen een weekendje komen kamperen.

top 10 de patrijs

3. Veldje de Bosrand (287 t/m 301)

Het veldje de Bosrand ligt links van nummer één veldje de Middenstreek. Dit veldje is qua eigenschappen nagenoeg gelijkwaardig aan de Middenstreek, dus alle plekken kijken uit op een speeltuintje en liggen vlakbij een toiletgebouw. Doordat het veldje de Bosrand net wat verder van de doorgaande route ligt is het meer rustiger gelegen, het is ook eek knusser veldje in vergelijking met de Middenstreek.

top 10 veldje de bosrand

4. De Zandkuil (34 t/m 65)

De Zandkuil is een ruim opgezet kampeerveld met niet alleen een speeltuintje maar ook met met lekker veel grasveld. De Zandkuil bestaat eigenlijk uit een onder en bovengedeelte. Het onderste gedeelte is het gedeelte met de kampeerplekken direct rondom de speelgelegenheid. Het bovenste gedeelte is het gedeelte met de kampeerplekken aan het hoger gelegen grasveld. Er staan hier vooral gezinnen met een mix van jonge kinderen en meer zelfstandige kinderen. De kampeerplekken op de Zandkuil liggen allemaal vlakbij een toiletgebouw, niet alle plekken hebben goed zicht op een speeltuintje.

top 10 de zandkuil

5. De Kampweide (1 t/m 33)

De Kampweide is groot overzichtelijk veldje in een meer rustig gedeelte op De Berenkuil grenzend aan het jeneverbesgebied. Doordat de Kampweide een heel afgebakend veldje is het voor ouders makkelijk om hun kinderen in het zicht te houden. In het midden van de Kampweide staat een groot klim en klauter-speeltoestel. De Kampweide ligt wel wat verder van een toiletgebouw af, iets om rekening mee te houden. De nummers 1, 2, 31, 32 en 33 zijn kampeerplekken die net buiten het veldje liggen.

top 10 de kampweide

6. 't Tippie (1 t/m 6)

't Tippie is het meest klassieke kampeerveldje op De Berenkuil. Op dit veldje mogen uitsluitend tenten staan, dus absoluut geen caravans, vouwwagens of andere 'moderne' kampeermiddelen. Lange tijd was dit het enige veldje op de camping zonder stroom, met de opkomst van de mobiele telefoon en de continue behoefte om op te laden was de aanleg van stroompunten op 't Tippie op den duur niet meer tegen te houden. 't Tippie is een klein veldje met zes kampeerplekken, Tippie 6 is de meest populaire plek. Als 't Tippie volstaat met de Waard-tenten is het een prachtige kijk op het kamperen van toen.

top 10 tippie

7. De Houtduif (351 t/m 392)

De Houtduif is een relatief groot kampeergebied welke bestaat uit meerdere veldjes. Met name de nummers die uitkijken op of vlakbij een speeltuintje zijn favoriet. De Houtduif is een zeer gevarieerd gebied met veel hoogtes en laagtes. Ook zijn er enkele unieke individuele kampeerplekken. Het bovenste gedeelte van de Houtduif ligt tegen ons prachtige jeneverbesgebied aan.

top 10 de houtduif

8. De Kwikstaart (305 t/m 324)

De Kwikstaart is een is een kampeergebied wat bestaat uit 3 veldjes. Het middelste veldje (312 t/m 319) is met name geliefd, omdat deze een speeltuintje heeft. Alle kampeerplekken aan de uiterste linkerkant van de Kwikstaart hebben ook een snelle verbinding met het speeltuintje op 't Tippie. Het bovenste en onderste veldje van de Kwikstaart wordt vaak gekozen door gezinnen met kinderen die zelf op pad kunnen en geen behoefte meer hebben aan een speeltuintje op het veld.

top 10 kwikstaart

9. De Rûmte (440 t/m 476)

De Rûmte is een groot kampeergebied wat bestaat uit meerdere veldjes. Ondanks dat de Rûmte samen met het Meemsveld erg populair zijn worden de kampeerplekken door het seizoen heen minder geboekt, dit heeft te maken met de locatie. De Rûmte ligt achter op de camping, dus redelijk ver van de hoofdvoorzieningen als grote speeltuin en zwembad. De Rûmte ligt wel naast de speelvijver, een belangrijke reden waarom dit gebied populair is bij gezinnen waarvan de kinderen al een zwemdiploma hebben.

top 10 rumte

10. Het Meemsveld (401 t/m 437)

Het Meemsveld is samen met de Rûmte één van de twee achterste veldjes op de camping. Tijdens de drukke vakanties is het Meemsveld een populaire veldje. Traditiegetrouw vult een camping zich van voor naar achteren. Buiten de vakanties om op het Meemsveld staan is ideaal voor de rustzoeker die van veel leefruimte houdt.

top 10 het meemsveld