Nieuwsbrief 11 maart 2019

 
 

Nieuwe waterspeeltuin bij het zwembad.

Hebben we vorig jaar de waterspeeltoestellen in de speelvijver vernieuwd, dit jaar komt er bij het zwembad een grote Waterspeeltuin, voor nog meer waterpret. In dit spraypark komt o.a. een kronkelend watertje en hunebedstenen, passend in het Nationaal Park Drentsche Aa en Geopark de Hondsrug waar De Berenkuil onderdeel van is. Maar er kiepen ook tonnetjes water om, sijpelt water uit de grond, er zijn shooters, een bloem op hoge steel die water geeft, een boog waaronder je niet droog blijft en nog veel meer – vooral interactieve – waterpret. De planning is dat de waterspeeltuin eind mei (dus met Hemelvaart!) klaar is. Meer informatie..

 

Opa en oma op bezoek.

Er zijn veel opa’s en oma’s die hun kleinkinderen niet een hele vakantie kunnen missen. Wonen ze in de buurt, dan is een dagje langskomen geen probleem. Maar wonen ze verder weg dan is dat wat lastiger. Hiervoor biedt de podge een prima oplossing.  Deze “logeerkamer” heeft prima bedden en faciliteiten voor een – vroeg – kopje thee of koffie. Als extra is er ook nog een koelkastje en een magnetron. Opa en/of oma kunnen ook een dagje oppassen. Want er is vast iets in de omgeving te doen, waar de kinderen te klein voor zijn of minder zin in hebben omdat ze liever op De Berenkuil blijven. Op deze manier heeft iedereen een leuke dag! 
De podges staan dicht bij het centrum op het veldje Wielewaal, waar ook de Woody’s plus en de blokhutten staan. Meer informatie..

 

Bluesdorp Grolloo.

Vlak voordat je Grolloo binnenrijdt is het duidelijk, hier ligt de bakermat van de Nederlandse Blues. Onder het plaatsnaambord Grolloo, staat trots Welcome to the Bluesvillage Grolloo. Even verder zie je hoog boven de rotonde twee ronddraaiende gitaren met op de grond de tekst Crossroads Blues.
Maar ook als je (nog) niet in Grolloo bent geweest, hebben we in plaatsgenoot Johan Derksen een warm pleitbezorger voor Bluesdorp Grolloo.
Midden jaren zestig vond Harry Muskee in Grolloo een oud boerderijtje waar hij, samen met zijn band Cuby and the Blizzards, muziek maakte en opnam. Deze langharige jonge mannen met hun ongedwongen levensstijl pasten niet echt in het dagelijkse dorpsbeeld. Maar 50 jaar later is heel Grolloo trots op de nalatenschap van de in 2011 overleden Harry Muskee (70 jaar). Een borstbeeld van Harry tegenover zijn stamkroeg café-restaurant Hofsteenge en een eigen museum getuigen daarvan. Meer informatie.. 

 

Paas-Mei arrangement.

Als je bij ons een kampeerplek boekt loont het vaak de moeite om eens te kijken of er geen arrangement beschikbaar is die de door jullie gewenste periode raakt. Als je bijvoorbeeld van plan bent om met 4 personen een week bij ons te komen kamperen in de meivakantie dan kan je beter het Paas-Mei arrangement boeken. Je bent ten eerste voordeliger uit en ten tweede mag je je kampeermiddel 10 nachten langer op De Berenkuil laten staan. Vanaf 18 april t/m 5 mei. 
Benieuwd of er voor jullie nog een leuk arrangement tussenzit? Bekijk al onze arrangementen.

 
 

Nieuwe plattegrond in de maak.

Op De Berenkuil is geen kampeerplek hetzelfde, het is daarom erg lastig om dit goed op een plattegrond weer te geven, maar we gaan het wel proberen! We zijn achter de schermen druk bezig met een nieuwe plattegrond, in de volgende nieuwsbrief een sneak preview!