Nieuwsbrief 25 maart 2019

 
 

Van een wc-rol onder je arm tot zeepautomaat

(De afkeer van) kamperen staat al jaren synoniem met “het met een wc-rol onder je arm naar een toiletgebouw lopen”. Iets was al jaren achterhaald is. Tegelijkertijd met de komst van wc-rollen – zo’n 20 jaar geleden - kwamen er toiletbrilreinigers op De Berenkuil. De betaalautomaten voor warm water waren jaren daarvoor al afgeschaft. Er kwam vloerverwarming, familiedouches en een kindergedeelte.

Dit jaar wordt er een nieuwe stap gezet met handzeepautomaten, handdrogers en muziek in de toiletgebouwen. Dit wordt allemaal voor de Pasen gerealiseerd.

 

 

Nieuwe ijsjes

Het is elk jaar weer spannend welke ijsjes uit het assortiment gaan en welke ijsjes erbij komen. We hebben er totaal geen invloed op, elk jaar verdwijnt er wel weer een ijsje wat vanuit onze optiek een onbegrijpelijke keuze is. Dit jaar is het immens populaire Minions ijsje wel de meest opvallende afhaker. Dit jaar nieuw in ons assortiment is de Kinder Bueno Cone, Ice Pops, Solero Bio Lemon en de Magnum White Chocolate Cookie.

 

Inwoner Grolloo met eigen expositie in Drents Museum 

Grolloo kent veel bekende inwoners. Eentje daarvan – Johan Derksen - zien we wekelijks op TV. Maar we hebben ook een inwoner die liever niet op de voorgrond treedt, maar wel wereldfaam heeft verworven. Egbert Streuer is zijn naam. Hij is de succesvolste Nederlandse motorcoureur aller tijden. In 1984, 1985 en 1986 werd hij, samen met zijn bakkenist Bernard Schnieders, Wereldkampioen in de zijspanklasse. De vijf daarop volgende jaren behaalde hij steeds de top 3.
In zijn prachtige Saksische boerderij aan de Voorstreek in Grolloo, sleutelt hij sinds de jaren tachtig aan motoren. Zoon Benny is inmiddels in zijn voetsporen getreden.
Met de tentoonstelling “Egbert Streuer” brengt Het Drents Museum een ode aan deze succesvolle wegracecoureur. De tentoonstelling loopt tot 1 september. Openingstijden di t/m zo 11.00 tot 17.00 uur.

 

 

Na het Pauperparadijs de Mammoet, theaterspektakel over de oertijd anno nu

De theatermakers van het Pauperparadijs hebben een nieuw theaterspektakel in de steigers staan. Het Pauperparadijs trok 130.000 bezoekers, waarvan de meeste de voorstelling – buiten –  in Veenhuizen hebben gezien. Maar als kers op de taart volgden er nog 5 weken Carré Amsterdam. Theaterspektakel Mammoet vind plaats op het Buinerveld bij Buinen. Middenin de natuur worden bezoekers onderdeel van de Heilige Mammoetjacht. 
De voorstellingen zijn ’s avonds van 16 juli tot 1 augustus, aanvang afhankelijk van de zonsondergang tussen 19.30 en 21.00 uur.
 
 

Sneak preview nieuwe plattegrond.