Vakantiewerk 2017

Ben je op zoek naar vakantiewerk op een camping en in de zomervakantie minimaal vier weken (receptie 6 weken) beschikbaar en ook in de meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren (deels) beschikbaar, kijk dan eens of het werk in het Bommelhoes, de Buitendienst, Super de Beer, receptie of het recreatieteam bij jou past.

Het Bommelhoes is de huiskamer van de Berenkuilgasten. Zowel binnen als buiten (terras) is er veel zitruimte. Er is een grote leestafel en een speelhoek. Omdat consumptie niet verplicht is, halen de mensen zelf hun drinken op of bestellen eten bij de kassa. Bij de kinderen is de ijsbak en zijn de (losse) snoepjes het meest geliefd. Naast de kleine kaart (o.a. tosties en poffertjes) zijn er tussen de middag en ’s avonds alle menu’s te krijgen. Kiezen de kinderen meestal voor pannenkoeken of een kidsmeal (met drinken en verrassing), de menukaart biedt veel meer. Zoals een wokgerecht, satéplate, bami, pizza’s, maaltijdsalades en de Berenpruik. Ook het afhaalbuffet is heel populair voor als mensen bij de tent willen eten.

Werken in het Bommelhoes betekent niet dat je steeds hetzelfde doet. Wij hebben bv. geen aparte afwasploeg, maar vinden juist dat je na verloop van tijd heel veel dingen moet kunnen (zoals kassa, bijzaken maken en patat bakken). Ook is het mogelijk dat je af en toe in Super de Beer (winkel) wordt ingeroosterd of bijspringt. Ook het recreatieteam heeft wel eens wat extra assistentie nodig zoals bij de kinderkermis. Lijkt het jou leuk om afwisselend werk te doen en in een team te werken en ben je 17 jaar of ouder en beschikbaar in de meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren en minimaal drie weken in de zomervakantie, bel of mail ons dan.

Een winkel op een camping is heel wat anders dan de supermarkt in een dorp of stad. ‘s Morgens halen de mensen vers gebakken broodjes en in de loop van de dag komen ze nog een keer om inkopen te doen voor de lunch of warme maaltijd van die dag. Het assortiment verschilt nogal van de buurtsuper. Natuurlijk zijn er de kruidenierswaren en versproducten (zuivel, vlees, groente, fruit etc), maar ook de tentharingen, zaklampen, afwasteiltjes, badmintonsets, schepjes, emmertjes, slippers en opblaaspul voor bij de speelvijver te koop.
Kinderen zijn beretrots dat ze op de camping helemaal zelf naar de winkel mogen om bv. broodjes op te halen. Het werk bestaat naast de kassa (twee kassa-units met handscan) uit broodjes bakken en het bijvullen, zodat de gasten niet misgrijpen. Werken in Super de Beer kan gecombineerd worden met werk in het Bommelhoes. Lijkt het jou leuk om afwisselend werk te doen en in een team te werken en ben je 16 jaar en ouder en woon je op korte reisafstand van Grolloo en beschikbaar in de meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren en minimaal vier weken in de zomervakantie, bel of mail ons dan.
Een belangrijke taak van de buitendienst is om de toiletgebouwen tiptop te houden. In het hoogseizoen gebeurt dit werk ook deels door een schoonmaakbedrijf. Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg klussen op het terrein te doen. Zoals een laaghangende tak weghalen, vuilniszakken verwisselen, gras maaien, het zwembad en de speelvijver controleren en het recreatieteam helpen met allerlei materiaal voor grote activiteiten. Lijkt het jou leuk om in een team te werken en ben je minimaal 15 jaar en woon je op korte fiets afstand van De Berenkuil, bel of mail ons.
De receptie maakt onderdeel uit van het Bommelhoes. Werken op de receptie betekent naast de gebruikelijke taken als reserveringen maken, gasten ontvangen en vraagbaak zijn, nog veel meer. Gasten kunnen er o.a. terecht voor de krant, ansichtkaarten, Toffe Beer shirts en het wisselen van gasflessen. Daarnaast wordt in het hoogseizoen het Bommelhoes elke vrijdagavond omgetoverd in het thema dat vanaf zaterdag begint. De ene week staat de receptie vol met dieren (Beestenboelweek) en de andere week met spoken, dracula’s en spinnen (Griezelweek).
Als het druk is in de horeca wordt er vanuit de receptie bijgesprongen. Dus ook het werk op de receptie is heel afwisselend. Het ene moment plak je een pleister bij een verdrietig kind, dat even daarna – alle pijntjes zijn weer vergeten – een ijsje bij je komt halen.
Om deel uit te kunnen maken van ons recreatieteam/animatieteam (in het hoogseizoen bestaande uit 8 mensen) moet je in elk geval 18 jaar of ouder zijn en ervaring hebben in het werken met grote groepen kinderen. Dit kan zowel door je opleiding, door je hobby’s, vrije tijd of (vakantie) werk. Hierbij kan je denken aan, muziek, toneel, sport, clubs, scouting etc.

Berenpret is een heel belangrijk onderdeel van het recreatieprogramma. Elke avond loopt een groot deel van de camping uit om dit “gebeuren in het openluchttheater” mee te maken. Improviserend toneel/theater voor een vol openluchttheater (zo’n 700 mensen) moet dan wel iets zijn waar jij je prettig bij voelt.

Het hele recreatieteam is verplicht intern, omdat het groepsproces heel belangrijk is en het geen 9.00 – 17.00 baan betreft. Ben jij creatief, bruis je van ideeën en vindt jouw omgeving je een beetje positief gestoord, bel of mail ons dan. Heb je twijfels of het recreatiewerk op “De Berenkuil” wel iets voor je is of heb je vragen, bel dan even, dat werkt vaak sneller en directer dan mailen. We starten met het recreatieteam vanaf Pasen en daarna alle vakanties (Meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren) en alle tussenliggende weekenden tot de Miniberenweek ( 2 juli tot 9 juli).Vanaf 2 juli is er zeven dagen per week recreatieprogramma tot 28 augustus.

Algemene informatie werken op De Berenkuil

Meestal gebruiken we (een deel van) de meivakantie als inwerk/proef periode. Jij kunt dan kijken of je het leuk werk vindt (met leuke collega’s) en wij hebben een indruk van jou. Het is echt een uitzondering als er op de meivakantie geen vervolg komt. Het voordeel is ook dat je de volgende keer dat je komt werken (Hemelvaart, Pinksteren, zomervakantie) al weet hoe alles gaat.

De mensen die intern moeten (voor het recreatieteam verplicht) moeten bij voorkeur 18 jaar e.o. zijn. Met uitzondering van het recreatieteam hebben mensen die uit de omgeving komen (dus niet intern hoeven of heel lang moeten reizen) bij voldoende aanbod voorrang
De minimumperiode dat je in de zomervakantie beschikbaar moet zijn is 4 weken en voor de receptie 6 weken. Bij voldoende aanbod hebben mensen die flexibel beschikbaar zijn met de meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie, voorrang boven degene die slechts zeer beperkt inzetbaar is. Uiteraard wordt er in de meimaand rekening gehouden met mensen die voor hun eindexamen zitten.
Zet dus bij een sollicitatie altijd precies de periode dat je beschikbaar bent om te werken.

Continuïteit is voor ons bij alle afdelingen heel belangrijk. Dat betekent dat jij in principe verzekerd bent van vakantiewerk tijdens je hele studieperiode. Heb je twijfels of vakantiewerk op “De Berenkuil” wel bij je past of heb je anders wat te vragen, bel dan even 0592-501242 en vraag naar Niekus Veenstra of Tienke Zingstra.

Lijkt het je wat om opgenomen te worden in ons Berenkuilteam. Mail een brief met CV naar berenkuil@berenkuil.nl Vooral voor mensen die belangstelling hebben voor het recreatieteam is het belangrijk uitgebreid informatie te geven over jezelf. Het zou jammer zijn dat we je op basis van jouw brief niet uitnodigen voor een gesprek, terwijl je er wel geknipt voor zou zijn.

Bellen : 0592-501242
Faxen : 0592-501786
E-mailen : berenkuil@berenkuil.nl
Schrijven: Landgoed “De Berenkuil”, De Pol 15 9444 XE Grolloo
Vragen/schrijven naar Niekus Veenstra en/of Tienke Zingstra.

Heb je nog meer vragen over het werk, dan kun je het beste even telefonisch contact met ons opnemen.